Au început înscrierile în Gala Tineretului Clujean. Cele mai bune proiecte pentru tineri din județul Cluj vor fi premiate

Ajunsă la ediția cu numărul patru, Gala Tineretului Clujean se mută online.  După trei ediții spectaculoase și pline de energia tinerilor participanți, în acest an, organizatorii vin cu un nou concept de desfășurare a evenimentului. În data de 3 decembrie, tinerii sunt invitați să se conecteze online, la un eveniment inedit de premiere și de celebrarea a mișcării de tineret din județul Cluj. 

Federația Tinerilor din Cluj a dat start înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a Galei Tineretului Clujean. În competiție se pot înscrie organizații neguvernamentale, instituții publice, grupuri informale sau orice alte structuri care au derulat proiecte cu impact pentru tineri în perioada martie-noiembrie 2020. Evenimentul își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tinerii din judeţul Cluj. 

Desigur, în ediția din acest an, categoriile de înscriere a proiectelor sunt adaptate contextului pandemic. 

Secțiunile pentru care se oferă premii în acest an sunt: 

1. Tineri conectați la Europa

2. Sănătatea și bunăstarea tinerilor

3. Tinerii și piața muncii

4. Participarea tinerilor în comunitate

5. Tinerii și creativitatea

Vor fi oferite și premii speciale, după cum urmează: 

1. Premiul pentru cea mai buna tranziție de la offline la online a unui proiect de tineret

2. Premiul pentru cea mai bună campanie de informare adresată tinerilor în pandemie

3. Premiul pentru cel mai bun proiect adresat elevilor

4. Premiul pentru cel mai bun proiect implementat de către un grup informal de tineri

5. Premiul de popularitate

Proiectele pot fi înscrise în competiție până în data de 24 noiembrie 2020, ora 15:00, pe site-ul: https://galatineretuluiclujean.ro/

Premiile oferite echipelor câștigătoare sunt: 

Locul I/categorie – 1000 lei pentru echipa proiectului

Locul II/categorie – 700 lei pentru echipa proiectului 

Locul III/categorie – 500 lei pentru echipa proiectului 

Pentru fiecare premiu special se va acorda un premiu de 1000 de lei echipei de proiect. Echipa de proiect trebuie să fie formată din minim două persoane. 

Inițiativele înscrise vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți cu expertiză în domeniul tineretului din partea unor autorități, instituții și structuri ale societății civile și reprezentanți ai mediului privat.

În data de 3 decembrie, începând cu ora 20:00, va avea loc Gala Tineretului Clujean, într-un format inedit, adaptat mediului online. Tema acestei ediții este LOST & FOUND, făcând referire la procesele de (re)descoperire, reflectare și adaptare prin care trecem în acest an. 

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: https://www.facebook.com/events/486805545574167   

Acest proiect este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, Visit Cluj, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” și Cluj for Youth. 

Federația Tinerilor din Cluj este o structură umbrelă, din care fac parte 35 de ONG-uri și entități de tineri și studenți din Cluj-Napoca. FTC are ca scop investirea în tineret pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și responsabilă și susținerea comunităților de tineri din Cluj.

Mai multe informații despre Gala Tineretului Clujean: http://galatineretuluiclujean.ro/

Mai multe informații despre Federația Tinerilor din Cluj: https://www.facebook.com/FTCluj/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.