METROU CLUJ – A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metroul cu 19 stații și trenul metropolitan. Investiția se ridică la 2 miliarde de euro

Luni, 22 noiembrie, a fost o zi importantă pentru administrația clujeană. În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, care a durat peste două ore, a fost aprobat la finalul ei Studiul de Fezabilitate al vestitelor proiecte metrou și tren metropolitan.

Consilierii locali au votat „pentru” în număr de 24, doi s-au abținut de la vot, pentru aprobarea studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou.

Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești – Piața Unirii – Piața Mărăști – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor.

Traseul metroului va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații, iar investiția totală se ridică la 2.052.196.984 EURO.

Durata de realizare a întregii investiții este de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.

Cum arată simularea video a viitorului metrou de la Cluj:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.