Protestatarul #REZIST Cristian Dide, reținut după ce a trimis două colete cu droguri la DIICOT

Unul dintre cei mai cunoscuți protestatari #REZIST din Romania, Cristian Dide, a trimis două colete cu droguri la DIICOT. Stupefiantele ar fi fost cumpărate atât din România, cât și din străinătate, spun surse judiciare. 

Potrivit unui comunicat al parchetului antimafia, „o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României cantități de canabis pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași”

Potrivit Agerpres, persoana despre care vorbesc procurorii este protestatarul Cristian Dide, care s-a exprimat în public, în repetate rânduri, pentru legalizarea consumului de marijuana în România. 

Luni dimineață, oamenii legii au făcut 9 percheziții domiciliare în județele Ilfov și Călărași și în București, la sediile unor magazine și la locuințele celor suspectați de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc (canabis și produse cu conținut THC). În urma perchezițiilor au fost ridicate produse și substanțe suspectate că ar avea efect psihotrop. 

La sediul DIICOT Iași au fost audiate trei persoane. Cristian Dide a fost reținut de anchetatori în Gara de Nord, chiar în trenul cu care urma să plece la Iași. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.