Au inceput inscrierile pentru cea de a VIII-a editie a Galei „10 pentru Cluj” – Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta inceperea inscrieilor pentru Gala de excelenta „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele cetatii”, aflata la cea de-a VIII-a editie.

prichindeii cetateii cluj 12 decembrie 2014 gala 10 pentru cluj

Evenimentul organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca cu sustinerea financiara a mediului de afaceri işi propune premierea a circa 30 de tineri merituoşi, talentati si harnici, care prin rezultatele deosebite ale muncii lor din anul şcolar 2015-2016 reprezinta un real model pentru generatia lor.

Perioada de inscriere a participantilor este 1 noiembrie – 23 noiembrie 2016.

Inscrierea in program:

Poate sa fie nominalizat orice tanar cu varsta cuprinsa intre 3–18 ani, care a obtinut rezultate meritorii pe parcursul anului şcolar 2015–2016.

Dosarele elevilor nominalizati trebuie depuse la Registratura Primariei municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu formularul de inscriere completat, pana la data de 23 noiembrie 2016, insotite de urmatoarele documente: copie dupa actul de identitate (C.I. sau certificat de naştere), C.V. (model european), copii ale diplomelor obtinute, descrierea competitiei sau proiectului la care a participat, recomandari din partea unor profesori/antrenori/experti in domeniu, alte dovezi care sa ateste excelenta in domeniul pentru care este nominalizat.

Gala de excelenta „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii” cuprinde patru sectiuni:

 • Sectiunea A: elevi de liceu;
 • Sectiunea B: elevi din ciclul gimnazial;
 • Sectiunea C: elevi din ciclul primar;
 • Sectiunea D – „Prichindeii cetatii”: copii din ciclul preşcolar din cadrul gradinitelor de stat şi private.

Categoriile la care pot fi nominalizati elevii pentru sectiunea A şi B sunt urmatoarele:

 • Ambasador pentru Cluj – pentru cei care au facut Clujul cunoscut in lume, prin activitatea desfaşurata in anul şcolar 2015-2016;
 • Social – pentru contributia la binele comunitatii;
 • Arte, ansambluri – pentru rezultatele obtinute in echipa, la balet, muzica, teatru, film, pictura, sculptura, fotografie etc.;
 • Arte, individual – pentru rezultatele obtinute la balet, muzica, teatru, film, literatura, pictura, sculptura, fotografie etc.;
 • Sport de echipa – pentru rezultatele obtinute la nivel national şi international;
 • Sport individual – pentru rezultatele individuale obtinute;
 • IT – pentru rezultatele obtinute in domeniul IT;
 • Ştiinte – pentru rezultatele obtinute la matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, limba şi literatura romana, limbi straine etc.;
 • Mediu – pentru dezvoltarea unor proiecte in domeniul protectiei mediului, ecologiei etc.;
 • Inovatie – pentru realizari deosebite in domeniul cultural, artistic, tehnic, antreprenorial etc.

In acest an, la categoria „Inovatie” se pot depune dosare pentru realizari ale elevilor in mai multe domenii de activitate, dupa cum s-a precizat mai sus.

 • Pentru sectiunea C, categoriile la care elevii pot fi nominalizati sunt urmatoarele:
 • Ambasador pentru Cluj,
 • Social,
 • Arte – ansambluri,
 • Arte – individual,
 • Sport de echipa,
 • Sport individual,
 • Ştiinte.

Pentru Sectiunea D – „Prichindeii cetatii” se pot inscrie in concurs copii preşcolari din cadrul gradinitelor de stat şi private, care au obtinut rezultate in domeniul artei (desen, muzica, dans, sport etc.) sau in alte domenii de activitate.

Se va continua traditia de acordare a premiului „Profesorul anului”. La concursul pentru acordarea acestui titlu pot participa atat profesorii elevilor inscrişi in concurs, cat şi personalul didactic de predare din unitatile de invatamant care indeplinesc anumite criterii, acestea putand fi gasite pe site-ul www.10pentrucluj.ro, la sectiunea Regulament.

De asemenea, se va acorda şi premiul „Elevul anului” din cadrul elevilor inscrişi in concurs, in functie de rezultatele şcolare obtinute la: concursuri şi olimpiade şcolare – faza judeteana, nationala şi internationala, activitati extracurriculare sau activitati de voluntariat.

Începand cu editia din 2013, s-a introdus un criteriu nou in ceea ce priveşte inscrierea elevilor in concurs. Astfel, nu vor fi acceptate dosarele candidatilor care au obtinut premii doi ani (indiferent de editie) la „Gala 10 pentru Cluj”. Motivul rezida in stimularea inscrierii in concurs a unui numar cat mai mare de elevi, cat şi posibilitatea de afirmare a altor elevi care au obtinut rezultate deosebite la invatatura, dar care nu au obtinut premii la nicio editie anterioara.

Nominalizarea elevilor poate fi facuta de catre profesorii, antrenorii sau parintii care cunosc activitatea celor nominalizati.

Criteriile de premiere ale elevilor sunt: relevanta premiului la categoria la care este nominalizat, contributia adusa la dezvoltarea activitatii la care a participat, contributia adusa la creşterea prestigiului sau notorietatii municipiului, contributia in medalii adusa de sportiv/sportivi in competitiile nationale şi internationale pentru disciplinele sportive individuale sau de grup, preocupari relevante in activitatea din şcoala şi din comunitate, excelenta in domenii de activitate noi, inovatoare.

Jurizarea dosarelor va fi facuta de catre o comisie care va cuprinde reprezentanti ai mediului universitar, ai Inspectoratului Şcolar Judetean Cluj, ai ONG-urilor, ai Primariei municipiului Cluj-Napoca, specialişti in domeniul sau categoria nominalizate, precum şi reprezentantii sponsorilor.

Dosarele elevilor nominalizati vor contine, in mod obligatoriu, toate documentele cerute conform Regulamentului concursului şi pot fi depuse pana la data limita prevazuta in regulament la una din urmatoarele locatii: Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni (registratura generala, str. Motilor nr. 7), Primaria Manaştur (str. Ion Meşter nr. 10), Primaria Maraşti (str. Fabricii nr. 4), Primaria Iris (Piata Karl Liebknecht nr. 7-8), Primaria Someşeni (str. Traian Vuia nr. 41), Primaria Grigorescu (str. Alexandru Vlahuta nr. 46-47), Primaria Zorilor (str. Pasteur nr. 60).

Dosarele depuse dupa data limita de inscriere nu sunt considerate eligibile. Actele doveditoare depuse la dosar vor fi copii ale documentelor originale. Documentele depuse nu se mai restituie.

Regulamentul concursului şi formularele de inscriere (pentru elevi şi profesori) pot fi gasite la adresa www.10pentrucluj.ro, sectiunea Regulament, incepand cu data de 1 noiembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.