Au pus șapca pe cupă. „U” BT Cluj a câștigat en fánfare trofeul Cupei României după o finală cu CSM Oradea: 68-61

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a dominat autoritar finala Cupei României împotriva rivalei CSM Oradea, pe care a învins-o cu un categoric 68-61 și a câștigat en fánfare primul trofeu important din acest sezon competițional 2019-2020.

U-BT Cluj-Napoca a început in forță partida din „vulcanul” Sălii Sporturilor „Horia Demian” și s-a instalat la conducere pe tabelă încă din debutul meciului, încheind primul sfert cu un avantaj de 11 puncte (23-12).

Orădenii pregătiți de Cristi Achim au avut un moment bun de joc în sfertul al doilea, când au profitat de o serie de greșeli ale alb-negrilor și s-au apropiat periculos pe tabelă la două puncte (26-24), dar gazdele au refăcut avantajul (34-26). CSM a mai redus din diferență la cinci puncte cu un coș de trei puncte în ultimele secunde si au stabilit scorul pauzei mari la 34-29 pentru U-Banca Transilvania.

U-BT Cluj a continuat să domine meciul și să se mențină la zece puncte diferență de Oradea, 43-33. Richard, Tarolis, Johnson, Calnicenco și Planinic au defilat și s-au impus sub panoul advers.

Galeria lui „U” Cluj a fost la înălțime în această confruntare, dominându-i pe cei câteva sute de orădeni care au venit la Cluj să își încurajeze favoriții.

Baschetbaliștii clujeni au continuat să domine meciul și să se mențină la cârma partidei, încheind sfertul al treilea cu un avantaj de 18 puncte (59-41).

CSM-ul au redus din avantaj în debutul ultimului act al finalei, punând șase puncte pe tabelă și reducând la 12 puncte diferența (59-47). S-au făcut 10 puncte diferență pentru „U” după două minute scurse din ultimul sfert (59-49).

Oradea a reușit să se apropie la noua puncte cu 55 de secunde, dar clujenii și-au asigurat victoria pe final cu scorul de 68-61.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.