Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, cel mai bun liceu din România

Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca şi două licee din Bucureşti se află pe primele poziții într-un clasament realizat în funcţie de media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovabilitatea la BAC (20%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (10%).

Racoviță din Cluj-Napoca a obţinut cel mai mare punctaj – 8,97 – în topul celor mai bune licee din România, în 2021. Media aritmetica a mediilor de admitere la liceu a fost  9.74, media aritmetică a mediilor de la BAC ale tuturor elevilor a fost de 9,27, iar promovabilitatea a fost de 100%.  

Pe locul 2 a fost Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din Bucureşti, care a avut o medie mai mare la admitere – 9,78, una mai mică la BAC- 9,20 şi promovabilitate de 99,64%. 

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti a urmat, pe locul 3, cu o medie de 8,95. La partea de rezultate obţinute la olimpiade nu a fost punctat niciun liceu.

În top 10 mai sunt trei licee din Bucureşti, două din Cluj, două din Iaşi, unul din Braşov, unul din Constanţa şi unul din Galaţi, conform admitereliceu.ro.  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.