O asociație din Cluj care face terapie asistată de câini are nevoie de un sediu nou: „Ne dorim un spațiu la care sa nu crească chiria la fiecare 2 ani cu sute de euro”

O asociație clujeană care efectuează terapie asistată de câini, Asociația Dog Assist – Terapie Asistată de Animale, s-a înființat în 2013 și își caută un sediu nou.

Echipa Dog Assist este una formată din voluntari – oameni și căței, o echipă multidisciplinară și cuprinde specialiști terapeuți (psihologi, psihopedagogi, psihoterapeuți, kinetoterapeuți), instructori canini, echipe de terapie asistată de animale – conductor canini și câini de terapie – , medici veterinari, dar și alți specialiști care ajută la dezvoltarea asociației, care muncesc pentru a arăta oamenilor beneficiile interacțiunii om-animal, dar și pentru a populariza terapia și activitățile asistate de animale.

Fondatorul asociației, George Mosoia, actualul președinte, are o experiență de 20 de ani de voluntariat alături de copii. Asociația și-a dorit să dezvolte o astfel de activitate deoarece efectele benefice ale terapiei asistate de animale au fost demonstrate pe parcursul anilor în tratamente precum cele vizând deficite motorii, emoționale, atenționale, motivaționale, dar și în rezolvarea unor probleme de relaționare, în facilitarea integrării sociale, în scăderea nivelului de anxietate și stres în general și îmbunătățirea calității vieții.

”Aceia dintre voi care ne-au trecut pragul centrului (și nu numai) stiu cat de mult preț punem pe a crea un spațiu primitor, autentic, ce sa ofere contextul de incluziune atat pentru oameni cat si pentru animale.
Pana în acest an, centrul nostru a fost casuta din Buna Ziua.

Din motive independente de noi, dar si pentru ca nu putem negocia accesul copiilor la intervențiile terapeutice, a sosit momentul sa cautam un nou spațiu pentru a continua proiectul și povestea Dog Assist. Ne dorim un spațiu cu minim 8 camere și o curte generoasa (minim 800 mp) în care ratele, iepurașii și cățeii noștri sa se poate relaxa, iar beneficiarii noștri sa se bucure de contactul cu natura, un spațiu care sa permită atat intervențiile asistate de animale, cât și proiectele educative pe care le propunem pentru copilutii voștri. Ne dorim un spațiu la care sa nu crească chiria la fiecare 2 ani cu sute de euro, ci sa plătim chiria conform cu prețul pieței, nu cu nivelul amenajărilor făcute din banii noștri. Ne dorim un spațiu în care sa ne desfășurăm activitatea legal.

Dacă dețineți un astfel de spațiu sau știți de vreunul, dați-ne de știre, deoarece este urgent să ne relocam centrul. Este important sa fie acces facil cu mijloace de transport în comun și sa fie în Cluj-Napoca. Baciu/Floresti/Chinteni/Dezmir nu pot întra în discuție întrucât timpul petrecut în trafic nu ar permite beneficiarilor sa ajungă la timp.

Dacă doriți sa ne susțineți în efortul de a ne muta casuta, o puteți face si prin donații sau sponsorizări. În primul comentariu lasam posibilitățile prin care puteți face acest lucru și ne-ar fi de mare ajutor.

Ps. Pentru a nu va speria când citiți de animalele din curte (pentru cei ce nu ne cunoșteti îndeaproape), vom posta și câteva poze cu felul în care arăta spatiul și cum arata acum, la 5 ani în care am muncit sa-l dezvoltam, cu ajutorul vostru. Când vom avea nevoie de voluntari la mutat, vom anunța punctual. Mulțumim pentru ca ati fost și sunteți alături de noi”, au transmis cei de la asociaţie. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.