Colonelul Valeriu Gheorghiță a supravegheat vaccinarea anti-COVID din Vama Veche

Stațiunea de la malul mării, Vama Veche, are și un centru de vaccinare anti-COVID, iar colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a participat la vaccinare, din punctul SMURD din zonă, a turiștilor care au dorit să se protejeze împotriva COVID-19.

Vaccinurile administrate au fost cele produse de PfizerBioNTech și Johnson&Johnson.Activitatea de vaccinare demarează și în această seară, după ora 19.00.

„Alternativa de testare periodică nu este una care să ne ferească de posibilitatea de a ne îmbolnăvi. Vaccinurile actuale cu schemă completă aduc beneficii importante, de peste 90%, în ceea ce privește riscul de spitalizare, de evoluție către o formă gravă și deces. Tocmai de aceea este foarte important să înțelegem beneficiile vaccinării și să alegem să ne vaccinăm acum. Vaccinarea este un gest de normalitate, de responsabilitate și de solidaritate.

Faptul că o persoană infectată poate să genereze de la 7 până la alte 9 cazuri secundare, este evident că se extinde foarte ușor mai ales în locurile aglomerate și în care nu se respectă măsurile de prevenție. Trebuie să fim vigilenți tocmai pentru a putea preveni îmbolnăvirile din perioada următoare”, dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.