Au redescoperit gustul succesului – „U” Cluj, victorie cu Târgoviște după șase înfrângeri consecutive în Liga Națională de baschet feminin!

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj s-a impus, la limită, sâmbătă, 23 martie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu CSM Târgoviște, scor 57-55 (17-15 / 12-20 / 9-10 / 19-10), într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a fazei a doua a grupei roșii din Liga Națională, ultimul meci din sezonul regulat.

„Studentele” pregătite de Carmin Popa au început în forță confruntarea cu Târgoviște și s-au instalat la conducere pe tabelă încă din debutul meciului, încheind primul sfert cu două puncte avantaj (17-15).

Oaspetele au recuperat în sfertul secund și au preluat conducerea, menținându-se în avantaj și în sfertul al treilea. Clujencele au făcut un sfert patru foarte bun și au reușit miraculos să întoarcă soarta meciului și să se instaleze, din nou, la cârma partidei, profitând și de o evoluție slabă a oaspetelor.

Universitatea Cluj a obținut astfel primul succes după o serie de șase înfrângeri consecutive și au încheiat faza a doua a Ligii Naționale.

Cea mai bună marcatoare din tabăra Universității Cluj a fost Tierra Henderson, cu 17 puncte, urmată de Paula Cenean (11), Irina Părău (9), Aleksandra Begenisic (8), Mihaela Maxim (8) și Roberta Bot (4).

De la Târgoviște cele mai bune marcatoare au fost Laura Vaida, cu 15 puncte, urmată de Tunde Kilin (13), Prorche Cherrelle Poole (8), Ancuta Stoenescu (6), Alina Chivu (5) și Teodora Neagu (4).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.