„U” BT Cluj revine pe primul loc după victoria categorică cu BC SCM Timișoara: 95-86!

După victoriile categorice înregistrate la Craiova (69-95) și la Pitești în Cupa României (66-86), U-Banca Transilvania a revenit „acasă”, în BT Arena, unde a obținut o victorie facilă cu BC SCM Timișoara, scor 95-86 (21-22 / 26-18 / 26-14 / 22-32), în cadrul etapei a 8-a din grupa roșie a fazei a doua din sezonul regulat al Ligii Naționale.

„Studenții” pregătiți de Mihai Silvășan au început ezitant confruntarea, iar Timișoara s-a instalat la conducere pe tabelă după o evoluție curajoasă, dar în sfertul al doilea clujenii au revenit în meci și au preluat ostilitățile pe parchet și tabelă, nemaicedând avantajul până la final. La pauza mare tabela arăta 47-40.

În sfertul al treilea a început spectacolul sub panoul oaspeților, iar Dorsey – Dykes – Kuti au reușit o serie de coșuri spectaculoase și au oferit momente entuziasmante pentru public. La un moment dat, clujenii au avut chiar și un avantaj de 21 de puncte pe tabelă, iar scorul după primele trei sferturi a fost 73-54.

Baschetbaliștii clujeni au calmat jocul și au pierdut ecartul de 19 puncte, oaspeții reușind să se apropie pe tabelă la 6 puncte, cu un minut și 23 de secunde înainte de final (90-84), dar victoria le-a aparținut alb-negrilor la scorul de 95-86.

Caseta de marcatori:

Cel mai bun marcator din tabăra lui U-BT Cluj-Napoca a fost Dykes, cu 18 puncte, urmat de Mohammed (16 pct), Dorsey (14), Easley (13), Kuti (11), Foulland (9), Vida (7) și Torok (3).

De la Timișoara, cei mai buni marcatori au fost Randolph și Sherwood, ambii cu câte 20 de puncte, urmați de Stojadinovic (13), Baciu (11), Pesakovic (11) și Komatina (2).

În urma acestui succes, U-Banca Transilvania trece pe primul loc în Grupa Roșie, cu 38 de puncte, cu două peste CSU Sibiu, însă sibienii au un meci mai puțin disputat, urmând să întâlnească Oradea în această seară, de la ora 19:30.

Etapa viitoare, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania se vor deplasa pe terenul campioanei în exercițiu, CSM CSU Oradea, vineri, 29 martie, de la ora 17:15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.