Aurelia Cristea, candidatul PSD Cluj la Primăria Cluj-Napoca! Lăpușan ar putea candida la șefia CJ Cluj

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat luni, 7 septembrie, într-o conferință de presă desfășurată la cofetăria Carpați, că deputata Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru Dialog Social, va candida la fotoliul de primar în Cluj-Napoca.

foto © eClujeanul.ro
foto © eClujeanul.ro

Lăpușan a precizat că, în principiu, vor candida la primăriile clujene toți cei 23 de primari pe care îi are în prezent PSD si presedintii de organizatii locale. Lapusan a aratat însa ca pâna pe 15 octombrie vor fi organizate alegeri în toate structurile PSD Cluj.

„Există o decizie foarte clară a PSD care spune că toți primarii care sunt în funcție, dacă doresc și sunt susținuți de organizația din care fac parte, pot să continue. Noi avem 23 de primari la nivelul județului Cluj, deci toți acești primari, dacă doresc, o să poată candida. Dacă o să fie situații excepționale o să le analizăm. (…) În toate unitățile administrativ teritoriale se pornește de la premisa că pentru funcția de primar candidează președintele organizației locale. În situația în care organizația locală are altă opțiune, se va discuta. Astfel, la Cluj Napoca, în acest moment, doamna Aurelia Cristea, deputat, fost ministru, este presedinta organizatiei si, pâna când organizatia nu are alta propunere, este si potentialul candidat pentru functia de primar si domnia sa are obligativitatea sa se implice si sa faca tot ce trebuie pentru a avea sanse cât mai mari pentru a câstiga primaria”, a subliniat, potrivit Agerpres, Remus Lapusan.

Președintele PSD CLuj a mai susținut că, până în acest moment, la Primăria Turda va candida Cristian Matei (președinte de organizație și consilier județean), la Câmpia Turzii – Radu Hanga (primar în funcție), la Dej – Costan Morar (primar în functie), la Gherla – Ioan Neselean (viceprimar si presedinte de organizatie), iar la Huedin – Marius Farcas (presedinte de organizatie).

În cazul consilierilor judeteni, Remus Lapusan a aratat ca, pâna pe 30 noiembrie, cei care doresc sa candideze trebuie sa anunte organizatia judeteana. În cazul sau, Remus Lapusan a mentionat ca va candida pentru un nou mandat de consilier judetean, nefiind exclusa nici candidatura sa pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Din partea PNL Cluj va candida primarul Emil Boc pentru al patrulea mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.