Ponta a anunțat numărul maxim de refugiați din Siria acceptați în România

Victor Ponta anunţă că discuţiile interne despre primirea unor refugiaţi de către România sunt aproape de final. Premierul susţine că ţara nostră poate găzdui cel mult 1500 de refugiaţi, dar negocierile trebuie să cuprindă şi avantaje pentru România.

refugiati din siria

„Am vorbit iniţial cu preşedintele. Pe partea strict logistică, ministrul de Interne este cel cu care am discutat mai mult. Din punct de vedere regional, am făcut acest tur cu vecinii (discuţii cu premierii statelor vecine – n.r.), după care, cu toate datele tehnice, logistice şi politice, o să prezint poziţia Guvernului în cadrul CSAT şi Romania va avea o poziţie consolidată. România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară. Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii. Poate acum se constată ce nedreptate s-a făcut Româniai cu Schengen. Dacă suntem solidari la obligaţii, să fim solidari şi cu drepturile. Nu putem primi pe termen scurt mai mulţi refugiaţi decat avem capacitate. În acest moment, capacitatea României este de 1500 de locuri. Împreună cu toate ţările din regiune, trebuie să ne gândim ce facem să oprim cauza, nu efectul. Acum lucrăm la efect, dar dacă nu lucrăm la cauză nu rezolvăm nimic”, a declarat Ponta.

Premierul afirmă că termenul de condiţionare (refugiaţi contra schengen – n.r.) nu i se pare potrivit, „dar trebuie să fim egali la drepturi şi obligaţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.