Austria a cerut CFR Călători aprobarea unui nou transport de muncitori

Ministerul Transporturilor a anunţat, vineri, că CFR Călători a primit din partea părţii austriece o cerere pentru organizarea de transporturi de muncitori începând cu 9 mai. Procedura de desfăşurare a transportului este discutată de CFR şi operatorul feroviar austriac, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Ambasada Austriei a solicitat în 24 aprilie aprobarea unui tramsport de muncitori sezonieri pe calea ferată, inclusiv a celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile.

Ministerul a anunţat că CFR Călători poartă discuţii cu OBB, operatorul feroviar austriac, pentru stabilirea procedurii de desfăşurare a transportului feroviar de călători în contextul COVID-19. Această procedură urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Afacerilor Externe.

„Conform ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători”, au mai anunţat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat, la finalul săptămânii trecute, că între România şi Austria există un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai. Ministrul Lucian Bode anunţa atunci că trebuie stabilite reguli clare pentru transportul muncitorilor cu trenul, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor care au plecat la muncă în străinătate cu avionul.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză, transmite Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.