Coronavirus în Rusia: Creştere zilnică record a numărului de cazuri raportate în Rusia

Rusia a raportat vineri o creştere zilnică record a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la o zi după ce prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat că a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a intrat în izolare, informează Reuters, transmite AGERPRES.

Bilanţul îmbolnăvirilor a crescut cu 7.933 de noi cazuri şi a ajuns la 114.431, potrivit datelor furnizate vineri de centrul rus de răspuns la criza noului coronavirus.

În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane diagnosticate cu COVID-19, ceea ce face ca bilanţul total al deceselor să fie de 1.169.

Vineri, un alt membru al guvernului rus, ministrul construcţiilor Vladimir Yakuşev, a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus şi că va fi tratat la spital. Dmitri Volkov, unul din adjuncţii săi, a fost şi el testat pozitiv.

Răspândirea epidemiei de COVID-19 în Rusia a fost mai lentă decât în multe alte ţări. Însă cazurile de îmbolnăvire au început să se înmulţească brusc în luna aprilie.

Rusia, ţara cu cel mai întins teritoriu de pe glob, a început să aplice măsuri restrictive la sfârşitul lunii martie, când preşedintele Putin a anunţat închiderea majorităţii spaţiilor publice pentru a limita extinderea epidemiei.

Foto © CNN.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.