Autorităţile locale şi judeţene le-au premiat pe „U” Cluj, CFR şi Olimpia Cluj, dar „au uitat” de Cluj Crusaders, campioana României la fotbal american!

Campioana României la fotbal american, Cluj Crusaders, a fost „uitată” administraţiile locale şi judeţene conduse de Emil Boc şi Alin Tişe, care le-au premiat vinerea trecută, 15 iunie, în cadrul unui eveniment fastuos la Casino, doar pe Universitatea Cluj, CFR Cluj şi Olimpia Cluj pentru rezultatele obţinute în acest an, uitând că municipiul Cluj-Napoca mai are o campioană. 

Pe pagina primarului nu apare nicio mentiune despre Cluj Crusaders, calificată recent în Finala Campionatului Naţional de Fotbal American şi actuala campioană.

„Cluj-Napoca – Oraș European al Sportului 2018 – are 3 echipe de fotbal care au câștigat eșalonul în care au jucat în acest sezon. Astfel, am avut plăcerea de a premia, în numele comunității clujene, următoarele echipe care au obținut performanțe notabile, aducând acasă mai multe trofee:

*Echipa de fotbal FC Universitatea Cluj a reușit a doua promovare în tot atâția ani, în urma câștigării fără drept de apel a celei de-a 5-a serii din liga a III-a;

*Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca: a obținut al 8-lea titlu consecutiv de campioană a României! Odată cu acest triumf, Olimpia Cluj-Napoca scrie istorie în fotbalul românesc. Nicio echipă feminină sau masculină nu a mai avut un astfel de palmares, anume câștigarea a 8 titluri consecutive!

*Echipa de fotbal CFR 1907 Cluj a obținut un nou titlu de campioană, cel de-al 4-lea la cel mai înalt nivel competițional din istoria clubului, urmând ca în sezonul 2018-2019 să se lupte pentru un loc în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi din Europa, UEFA Champions League”, se arată în informarea de pe pagina primarului Emil Boc.

Bucharest Rebels s-a calificat în ultimul act, după ce a surclasat-o pe Timişoara 89ers cu scorul de 48-0, iar duminică, în doua semifinală, Cluj Crusaders a trecut de Bucharest Warriors cu 43-28, în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Bucharest Warriors are două titluri de campioană (2010, 2011), Cluj Crusaders a câştigat trei titluri (2012, 2013, 2017), iar Bucharest Rebels are trei titluri (2014, 2015, 2016).

În sezonul regulat, Crusaders a dispus cu 34-8 de Rebels, chiar la Bucureşti.

Cele două echipe şi-au disputat trei finale, Crusaders învingând în 2012 (20-7), iar Rebels în 2015 (2-0) şi 2016 (46-18).

Finalele Campionatului Naţional de Fotbal American se vor desfăşura, sub denumirea de RoBowl IX, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reşiţa, în data de 30 iunie, finala mică fiind programată de la ora 11,00, iar meciul pentru titlu de la ora 17,00.

Mai multe fotografii de la premierea organizată de primărie vineri, 15 iunie – AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.