Aventura clujeanului Vlad Crișan Pop în maratonul de la Cercul Polar, ecranizată într-un documentar în premieră

Cursa maratonistului clujean Vlad Crișan Pop de la Cercul Polar în competiția 6633 ARCTIC ULTRA 2020, în care pornește pentru a strânge bani pentru 100 de burse internaționale în valoare de 600.000 de lei pentru copiii bolnavi de cancer, va fi ecranizată de trei tineri cineaști într-un documentar în premieră pentru industria filmului românesc. Va fi un lungmetraj la Polul Nord, în nord-vestul Canadei.

Proiectul va fi realizat cu finanțare proprie și bani proveniți din donații și sponsorizări.

Realizarea primului lungmetraj documentar realizat în condiții meteo extreme de la Polul Nord va avea loc anul acesta, în perioada 27 februarie – 9 martie. Documentarul se va numi EverRestless, care își propune să surprindă cele mai intense momente trăite de maratonistul Vlad Crișan Pop în timpul celui mai dificil ultramaraton din lume.

Plecarea pe traseu va avea loc din Eagle Plains (Yukon), pe 27 februarie 2020 și se va încheia la Tuktoyaktuk, în teritoriile de nord-vest ale Canadei. Lungimea totală a itinerariului este de 620 de kilometri, cu 4.000 de metri diferență de nivel. Anul trecut, în luna martie, după 35 de ore și 25 de minute, Vlad Crișan Pop a ieșit învingător al cursei scurte (de 193 km), în cadrul aceluiași ultramaraton.

Pe durata maratonului participanții trebuie să tragă în urma lor o sanie de 35 de kg, cu haine de schimb, alimente și câteva lucruri care să îi ajute să supraviețuiască pe cont propriu. În timpul cursei organizatorii nu le oferă acestora decât apă fierbinte pentru prepararea hranei!

Și pentru echipa de producție realizarea acestui documentar este o provocare în sine. Cei trei realizatori îl vor însoți pe Vlad Crișan Pop pe durata cursei însă îi vor urmări experiența de la distanță, din mașină, pentru că regulamentul interzice orice interacțiune cu participanții.

Vlad Crișan-Pop a început să alerge în urmă cu doar cinci ani, când avea 29 de ani, iar prima competiție, de 21 km, a fost la Maratonul Internațional Cluj-Napoca. Au urmat apoi zeci de concursuri de anduranță atât în țară, cât și peste hotare, în Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Croația, Finlanda, Suedia sau Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.