Pasajul de la Tăietura Turcului, predat CFR S.A. pentru proiectul de electrificare a liniei ferate Cluj – Oradea

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat într-o emisiune la un post online că pasajul de la Tăietura Turcului a fost integrat într-un proiect pe fonduri europene derulat de Compania de Căi Ferate (CFR S.A.).

„Este normal, ca atunci când există un proiect integrat, să se adune toate proiectele colaterale și să se facă o singură investiție. CFR are în derulare electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, pe fonduri europene. Asta înseamnă că pasajul de la Tăietura Turcului poate fi inclus în acest proiect finanțat din bani europeni.

Primăria Cluj a răspuns pozitiv la invitația CFR de a include și planurile noastre pentru acest pasaj în proiectul lor. Vom economisi bani de la bugetul local pentru că pasajul se va face din bani europeni.

Acești bani trebuie cheltuiți până în 31 decembrie 2023. Am apreciat deschiderea ministerului și a companiei de a colabora cu noi. Noi am făcut studiul de fezabilitate, l-am predat și l-au integrat în planul pe care îl au”, a spus Emil Boc la ZIUA LIVE.

Pasajul de pe Tăietura Turcului este de 400 m și va decongestiona și fluidiza traficul rutier între străzile Tăietura Turcului și Corneliu Coposu, ieşirea spre Zalău, împreună cu toate bretelele de racordare necesare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.