Avertismentul îngrijorător al lui Rafila: „Este posibil să avem 20.000 de cazuri pe zi în următoarele două, trei săptămâni”

Medicul Alexandru Rafila a susținut că, în următoarele două – trei săptămâni, se va atinge nivelul de 20.000 de cazuri pe zi, dar nu acest număr este relevant, ci numărul persoanelor care ajung la spital şi al celor care vor avea nevoie de secţiile de ATI.

„Săptămâna asta probabil că vom avea o medie săptămânală de 9.000 de cazuri, peste o săptămână vom avea 13.000- 14.000 de cazuri, spre sfârşitul săptămânii viitoare. Această cifră de care toată lumea este speriată  – de 20.000 de cazuri pe zi – este posibil să fie atinsă în următoarele două – trei săptămâni”, a afirmat Rafila, potrivit news.ro.  

Reprezentantul României la OMS este de părere că important nu este neapărat numărul de cazuri, ci numărul total de persoane care ajung la spital şi la ATI. Întrebat la ce se aşteaptă, el a afirmat: ”Suprasolicitarea, depăşirea capacităţii de reacţie, de tratare a pacienţilor, este, din păcate, foarte – foarte aproape”.  

Medicul a precizat că în spitalele din întreaga ţară sunt pacienţi trataţi în UPU sau care aşteaptă pe holuri găsirea unor paturi. ”Situaţia este foarte-  foarte serioasă în acest moment”, a mai declarat Rafila.

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate zilnic a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 12.590, în 2 octombrie, arată o analiză a autorităţilor. Faţă de aceeaşi dată, numărul pacienţilor aflaţi la ATI aproape s-a triplat, de la 543 la 1.412. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.