Avertismentul lui Cherecheș: „Varianta DELTA va fi predominantă din august”

Șeful departamentului de sănătate publică a UBB, Răzvan Cherecheș, a anunțat că varianta DELTA a coronavirus urmează să fie predominantă și în țara noastră, dar începând cu luna august. Acesta estimează că vor crește cazurile și mai mult în momentul în care elevii se întorc în bănci.

Sunt trei țări, Marea Britanie, Israelul și Rusia, în care avem creșteri semnificative. Diferența cea mai mare între Rusia, Marea Britanie și Israel este de rata de vaccinare, în sensul că în Marea Britanie și Israel este semnificativ mai mare, și se vede. Numărul de persoane de persoane internate sau decedate e extrem de mic, în timp ce în Rusia numărul de decese a crescut semnificativ. Rata de vaccinare va face și la noi diferența, între cît se vor aglomera saloanele ATI și câte persoane vor muri„, a explicat expertul.

Creșterea numărului de cazuri va fi inegală pentru că în județele în care avem o rată de vaccinare mare, impactul va fi mult mai mic. În județele cu rată de vaccinare mică se va vedea diferența. Din nefericire, exact județele cu rată de vaccinare mică sunt județele în care se testează puțin„, a mai adăugat expertul.

Întreaga familie ar avea de suferit din cauza tulpinii Delta

Am cunoscut situații în care într-o familie doi membri au făcut infecția și doi nu s-au infectat. Cu tulpina Delta așa ceva nu există. Dacă s-a infectat un membru al familiei, se infectează toți„, a mai spus profesorul de sănătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.