Avertismentul unui specialist în sănătate publică: „Nu am văzut niciun plan pentru valul 4, doar declarații triumfaliste de relaxare”

Specialistul în sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, susține că restricțiile ar putea reveni în această toamnă, odată cu creșterea cazurilor de COVID-19, pe fondul răspândirii tulpinei Delta, autoritățile neavând pregătit un plan pentru valul 4.

„Nu s-au luat măsurile din timp și am văzut doar declarații triumfaliste de relaxare, fără să vedem un plan concret de măsuri pentru valul 4, din această toamnă”, a spus profesorul clujean, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Cherecheș a spus și că pentru o încetare a creșterii în acest moment, autoritățile ar fi trebuit să ia măsurile potrivite încă de acum două săptămâni, lucru care nu s-a întâmplat.

„În această toamnă am putea vedea din nou restricții precum obligativitatea purtării măștii și în spațiul exterior, limitarea libertății de mișcare după o anumită oră, limitarea programului magazinelor sau închiderea restaurantelor, având în vedere faptul că „peste vară autoritățile nu au fost preocupate de măsurile care să contrabalanseze creșterea din această toamnă, astfel încât să facă restricțiile din toamnă mai ușoare”.

„Nu există un plan concret pentru valul 4 al pandemiei”

„Guvernul și Parlamentul, în această vară, au fost în concediu. Nu și-au asumat răspunderea pentru valul care urmează, nu s-au luat măsurile din timp și am văzut doar declarații triumfaliste de relaxare, fără să vedem un plan concret de măsuri pentru valul 4, din această toamnă”, a declarat Chereches.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.