Avocatul clujean Ekstein Kovacs Peter a anunțat în piață că demisionează din UDMR după 28 ani

Fostul parlamentar Ekstein Kovacs Peter a anunțat că demisionează din calitatea de membru UDMR la protestul din această seară, 23 iunie, din Piața Unirii, după 28 ani de când a devenit parte din această formațiune politică..

Avocatul clujean a declarat, atât în română cât și maghiară, la microfon, că nu se mai simte reprezentat de acest partid și este nemulțumit de poziția adoptată pentru legile justiție, astfel că s-a umplut paharul. Acesta a fost de-a lungul timpului o prezență constantă la mintingurile #REZIST.

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstein.

Clujenii prezenți în piață au aplaudat gestul fostului membru UDMR și l-au felicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.