Peste 1000 de participanți la marșul Cluj Pride 2018: „Suntem, egali, suntem aici” – FOTO

Sute de clujeni s-au adunat sâmbătă seara, 23 iunie, începând cu ora 17:00 pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” la a doua ediție a marșului comunității LGBT din Cluj-Napoca, cunoscut drept Cluj Pride, iar numărul lor a ajuns chiar și la 1000 de susținători.

Traseul de anul acesta al marșului comunității gay a fost Sala Sporturilor – Splaiul Indepedendetei – Podul Napoca – B-dul 1 Decembrie – Podul Garibaldi si revenire pe platoul Sălii Sportirilor, unde la ora 19:00 a avut loc un concert Piano Bar susținut de Aminda și Roje.

Participanți au venit înarmați cu multă voie bună si echipați cu tradiționale steaguri și umbrele în culorile curcubeului, dar și tricouri și însemne cu mesajul „Suntem aici”, sloganul pride-ului.

Printre susținătorii Cluj Pride i-am remarcat pe deputatul Adrian Dohotaru și avocatul Eckstei-Kovacs Peter.

Marșul a început în jurul orei 18.30 după câteva discursuri motivaționale de susținere a comunității LGBT ținute de către invitații speciali ai Cluj Pride.

Participanții au scandat „Drepturi egale pentru fiecare”, „Strada e și a noastră”, „Cluj-Napoca, suntem aici”, „It’s ok to be gay”, „Suntem egali, suntem aici”.

Iată câteva fotografii de la marșul Cluj Pride 2018:

Pe mai multe coșuri de gunoi de pe traseul Cluj Pride au fost lipite stickere cu mesajele „Strada nu e a voastră” și „Cluj-Napoca nu e Sodoma”, iar susținătorii Cluj Pride au strigat „Respect”, „Solidaritate” și „Strada e a noastră”.

 

Marșul s-a încheiat fără incidente în jurul orei 19:30 pe platoul Salii Sporturilor.

Un singur banner cu mesajul „Homosexualitatea dăunează grav sănătății” a fost afișat pe unul dintre malurile Someșului de pe partea cu Splaiul Independentei de trei tineri anti-LGBT, dar susținătorii Cluj Pride au venit pe podul Garibaldi și nu l-au văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.