Cosmin Contra, la Cluj, înaintea amicalului cu Turcia: „Vom încerca să mergem peste tot pentru că naţionala este a tuturor”

Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a participat la o conferinţă de presă înaintea amicalului cu Turcia de mâine seară, iar apoi la primul antrenament al „tricolorilor” pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. Contra l-a elogiat pe Mircea Lucescu şi a sustinut că este cel mai mare antrenor român, iar despre meciul de mâine speră că băieţii vor evolua la fel de bine ca şi în meciurile cu Kazakstan şi Danemarca din preliminariile pentru mondialul rusesc din 2018.

„Am vorbit cu Fatih Terim imediat după numirea mea la naţională, chiar l-am invitat la un meci al echipei naţionale, am vorbit puţin de fotbal şi de amintirea noastră de la Milan.

Cred că trebuie să avem continuitate în exprimare şi în evoluţia echipei, trebuie să lucrăm mai mult pe faza de atac, să ne creăm mai multe ocazii. Am convingerea că mâine seară băieţii vor evolua la fel de bine ca şi în meciul cu Kazakstan sau cu Danemarca. Bineînţeles, încrederea această pe care mi-au dat-o aceste două meciuri să se vadă şi în jocul echipei”, a declarat Cosmin Contra în debutul conferinţei de presă.

Întrebat ce şanse consideră că sunt ca România să joace cu Turcia într-un meci oficial, Contra a precizat că speră să fie şanse cât mai mari ca acest lucru să se întâmple. „E un nou început pentru ambele. Sper să ne revedem în România la un meci de la turneul final EURO 2020”, a precizat selecţionerul.

„Mircea Lucescu eeste cel mai mare antrenor român, cu rezultate formidabile şi e un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri”, a mai precizat Contra la întrebarea cum e să joci împotriva lui Mircea Lucescu.

„Am fost şi pe Cluj Arena, dar am vrut să venim să jucăm şi aici. Ne dorim să jucăm peste tot în ţară unde există infrastructura necesară şi unde avem condiţii, iar lumea să vadă naţională pe mai multe stadioane. Probabil că pe viitor vom ajunge şi la Craiova, Timişoara sau Piatra Neamţ. Vom încerca să mergem peste tot pentru că naţionala este a tuturor”, a mai precizat selecţionerul României.

VIDEO – Conferinţa de presă a selecţionerului Cosmin Contra © eClujeanul

Cosmin Contra a condus primul antenament la Cluj-Napoca al „tricolorilor” pe stadionul din dealul Gruia, iar o apariţie-surpriză în timpul pregătirii a fost cea a fostului atacant al naţionalei şi coleg de generaţie al selecţionerului, Ionel Ganea.

Cel mai nou membru al staff-ului naţionalei, Adrian Mutu, a urmărit de pe margine desfăşurarea antrenamentului.

GALERIE FOTO

</a

Echipa naţionalăde fotbal a României va întâlni joi, 9 noiembrie, de la ora 20:15, reprezentativa Turciei pregătită de Mircea Lucescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.