B-dul 21 Decembrie 1989 din Cluj, modernizat cu o investiție de 12 milioane de euro din fonduri europene! Va avea un sistem inteligent de management al traficului!

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 din fonduri europene, un proiect ambițios, în premieră, cu un sistem inteligent de management al traficului, care va număra maşini, biciclete şi pietoni, dar şi autoturismele care trec pe culoarea roşie a semaforului, scrie MEDIAFAX.

„S-a lansat licitaţia pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, un proiect de 12 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene. Proiectul prevede, printre altele, extinderea benzilor dedicate pentru transportul în comun de la 3 m la 4,5 m, astfel încât să poată fi creată şi o bandă pentru biciclete. În premieră, artera va avea un sistem inteligent de management al traficului, care va număra maşinile, biciclete şi pietonii.

De asemenea, va avea o componentă de măsurare a vitezei maşinilor şi de numărare a celor care trec pe culoarea roşie. Datele şi rapoartele colectate vor putea fi analizate şi vor fi folosite pentru politicile publice, dacă apare o problemă într-o intersecţie să ştim ce măsuri să luăm”, a spus Ovidiu Cîmpean, directorul Direcţiei Evenimente Publice şi Informare Cetăţeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

De asemenea, vor fi modernizate trotuarele, se vor planta arbori noi, va fi creat un stand pentru taxiuri electrice cu staţia de încărcare aferentă, dar se vor schimba şi stâlpii de iluminat cu LED care vor avea wifi integrat pentru a se putea furniza internet în spaţiul public.

Bulevardul modernizat, cu o lungime de aproape 3 km, va avea şi staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice. Va fi amplasat mobilier stradal modern, cu bănci care vor permite încărcarea telefoanelor mobile şi a tabletelor”, a afirmat Ovidiu Cîmpean.

Termenul limită de depunere a documentelor este 29 martie, lucrările urmând să înceapă în vara acestui an şi să dureze 15 luni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.