Băile Cojocna, „litoralul clujenilor”. O atracție de weekend perfectă pentru mii de clujeni

Băile Cojocna sunt supranumite și litoralul clujenilor, acestea fiind în prim-planul destinațiilor de petrecere a timpului liber de la nivelul județului Cluj în fiecare weekend, mai ales în perioada caniculei.

Accesul spre băi și spre comuna Cojocna este într-un proces de modernizare, covorul asfaltic fiind deja finalizat pe porțiunea Ceanu Mare-Iuriu de Câmpie-Cojocna, urmând a se finaliza în următoarele săptămâni și pe restul traseului până în Apahida.

Tarife Băile Cojocna:

Biletele pentru bazinele exterioare și lacuri costă 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, rezervarea unui sezlong se face pentru 10 lei iar un meniu traditional se poate servi pentru doar 22 de lei.

Un amanunt important e faptul ca accesul se face fără rezervare prealabilă, fiind suficiente locuri pentru toată lumea.

Scurt istoric despre Băile Cojocna

Băile Cojocna sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în comuna din județul Cluj. Stațiunea se află pe versantul stâng al pârâului Valea Sărată, la o altitudine de 340 m. În zonă au existat încă din timpul ocupației romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde.

Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din sec. XII și folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline. Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăți terapeutice. Două dintre ele, Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi, frecventate mai ales în timpul verii.

În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. Lacul Mare, supranumit și Lacul Băilor, are o salinitate de 109,8 g/l măsurată în timpul verii la suprafața apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.