Bani europeni destinați îmbunătățirii procedurilor și optimizării proceselor în Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare pentru proiectul european „Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj” câștigat de forul administrativ judeţean în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2 – Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente, Obiectiv Specific 2.1: Introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanţă cu SCAP.

În valoare totală de 624.995,52 lei, din care 98% reprezintă fonduri europene nerambursabile, proiectul ,,Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj” a fost inițiat ca urmare a necesității alinierii la noile cerințe ale sistemului de management al calităţii (ISO-9001:2015), care să genereze o creștere a performanţei la nivelul tuturor structurilor din cadrul instituţiei precum și în relaţia cu cetăţeanul.

„Instituțiile publice, la fel ca și societatea în care trăim, sunt într-o continuă evoluție și schimbare, astfel încât un proiect de asemenea factură are exact rolul de a corela procedurile interne, standardele și sistemele folosite de Consiliul Județean cu ultimele evoluții din domeniu. Totodată, se dorește compatibilizarea acestor proceduri cu necesitățile cetățenilor și ale celorlalte entități publice sau private cu care interacționăm zi de zi”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tişe.

Activităţile proiectului, legate în principal de certificarea noului sistem de management al calităţii şi de formare profesională, se vor derula până în luna iunie 2019. Urmare a implementării proiectului, alături de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ județean, de câștigat vor avea, în primul rând, cetăţenii care beneficiază de serviciile oferite de către instituţie, entităţile subordonate Consiliului Judeţean dar şi celelalte instituţii şi organizaţii cu care instituţia administrativă judeţeană intră în contact în vederea soluţionării diverselor probleme.

Reamintim faptul că proiectul „Calitate, Competenţă, Performanţă în Consiliul Judeţean Cluj”, este unul din cele șapte proiecte în valoare totală de 143.274.500 euro aflate în implementare în momentul de față la nivelul forul administrativ județean, din care suma nerambursabilă provenită de la Uniunea Europeană este de 125.693.500 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.