BANI ONLINE: Clujenii apelează la mediul online pentru a-şi transforma pasiunile în surse de venit

Locuitorii judeţului Cluj devin din ce în ce mai interesaţi să caute în mediul online surse de venituri suplimentare, iar printre cele mai căutate şi apreciate servicii prestate de aceştia ca urmare a ofertelor online se numără cele de promovare în mediul online, realizare articole, redactare şi traduceri.

Principalele servicii pe care clujenii doresc să le presteze şi le promovează în mediul online sunt de redactare şi traduceri, grafică şi design, media (audio, foto, video) şi cele legate de stilul de viaţă.

Judeţul Cluj se situează pe locul trei în România, după Bucureşti şi Iaşi, în funcţie de numărul de oferte de prestări servicii publicate pe platforma microjoburi.ro. Totodată, serviciile oferite de clujeni sunt şi printre cele mai comandate, astfel încât Cluj ocupă locul cinci la nivel naţional în funcţie de numărul de servicii achiziţionate direct pe internet.

microjoburiro

„Platforma microjoburi.ro doreşte să vină în întâmpinarea tuturor persoanelor care doresc să obţină venituri suplimentare întrucât este una dintre cele mai rapide moduri prin care cererea se întâlneşte cu oferta, indiferent de localizare. Chiar dacă suntem încă la început de drum, am observat că românii încep să aibă încredere în astfel de iniţiative online, mai ales în contextul dificultăţilor economice cu care ne-am confruntat în ultimii ani. Unii dintre cei mai apreciaţi prestatori de servicii locuiesc în Cluj, iar evaluările primite pentru serviciile oferite de aceştia sunt impecabile”, a declarat Laurenţiu Matache, fondatorul şi directorul general microjoburi.ro.

„Am descoperit platforma microjoburi.ro din întâmplare şi m-a ajutat foarte mult. Eram într-o perioadă foarte ocupată cu pregătirea lucrării de licenţă, în care nu aveam timp şi nici nu vroiam un job full time, însă vroiam mai mulţi bani de buzunar. Aşa că am început să ofer servicii de traducere din engleză, redactare de articole pe subiecte diverse şi administrarea paginii de Facebook în vederea promovării. Urmărind cererile înregistrate pe site de către cei care aveau nevoie de diferite servicii, am ajuns chiar să transcriu documente din tip .pdf în word sau să adaug obiective pe site-uri de review-uri. Acum, că am mai mult timp liber, voi începe să ofer servicii de promovare online. Ştiu că va merge bine, aşa cum a fost şi până acum”, a afirmat utilizatorul Cezii (Cezara), un prestator verificat, cu o reputaţie foarte bună din

Microjoburi.ro este o platformă lansată în octombrie 2012, unde înscrierea ca şi utilizator este gratuită, iar costul oricărui serviciu porneşte de la 50 RON. Cea mai mare comandă efectuată până în prezent s-a ridicat la valoarea de 700 de RON şi a presupus redactarea a 60 de articole de blog. Utilizatorii plătesc pentru un anumit serviciu cu cardul, direct pe platforma microjoburi.ro, în condiţii de securitate maximă oferite de sistemul de procesare mobilPay.

Utilizatorii înscrişi pe platforma microjoburi.ro sunt în principal persoane care au deja un loc de muncă şi studenţi, cu vârsta între 15 şi 44 de ani şi studii superioare. Prin intermediul sistemului de evaluări privind serviciile prestate deja, utilizatorii care au reuşit să îşi construiască o reputaţie bună ajung să câştige în medie peste 500 de RON lunar.

Platforma microjoburi.ro pune la dispoziţia utilizatorilor mai multe secţiuni care le permit să îşi ofere serviciile, să ceară un serviciu pe care îl doresc, dar şi să comunice prin serviciul de mesagerie. În prezent, platforma are peste 7.500 de utilizatori care au postat 2.700 de oferte de servicii şi a generat pentru prestatori venituri totale de aproape 42.000 RON ca urmare a comenzilor finalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.