Un clujean imparte #BaniCuSuflet prin Cluj si se foloseste de Twitter pentru a plasa indicii unde sunt ascunsi!

Inspirat dintr-o idee auzita la radio, un barbat a pus in aplicare, la Cluj-Napoca, „proiectul” @hiddencash din San Francisco.

Acesta plaseaza o suma de bani, intr-un plic, intr-o anumita zona din Cluj si se foloseste de reteaua de socializare Twitter pentru a lasa indicii despre locatia unde sunt ascunsi banii. Cei care urmaresc indiciile de pe Twitter si gasesc plicul, vor trebui sa doneze jumatate din suma de bani unei persoane nevoiase sau cuiva care are intr-adevar nevoie de ei.

banicusuflet

Intrebat ce l-a determinat sa porneasca aceasta idee la Cluj, barbatul a raspuns: „Am avut ideea asta de vreo 3 ani și tot am așteptat să “mă fac mai bogat”. Mă gândeam că dacă vrei să ajuți pe alții trebuie să ai tu deja o situație materială foarte bună. Dar nu e așa. Poți să dai din puținul care îl ai și să produci bucurie destinatarului. Momentul de ieri a fost ales când ascultam Europa FM și Vlad Petreanu și colegii de la Deșteptarea povesteau despre povestea @hiddencash din San Francisco, unde un milionar din real estate împărțea bani în oraș random. Mi-am zis instant ‘asta e ideea mea’:) – și am trecut la ‘acțiune'”, a declarat initiatorul campaniei #BanicuSuflet pentru andreicrivat.ro, care a decis sa isi pastreze anonimatul.

El precizeaza ca nu este nici milionar, nici patron si banii pe care ii lasa prin oras provin din propriul salariu. Cat despre scopul acestui demers, acesta spune ca vrea sa incurajeze oamenii sa ofere ceva din ceea ce primesc. „În primul și în primul rând să aducă un zâmbet de uimire și de surprindere pe fața celui care găsește plicul. Apoi, e un mod de a încuraja oamenii să dea din ce primesc, de asta cer ca jumătate din suma găsită să fie împărțită cu cineva în nevoie și poza de la ‘înmânare’ să apară pe Twitter. În al treilea rând, cred că e un mod foarte frumos de a înviora Twitter-ul din Cluj și din țară si de a arăta că putem, împreună, să facem lucruri frumoase. Clujul a arătat de atâtea ori că are oameni cu suflet. Știu și despre inițiativele tale în direcția ajutării comunității. Twitter oferă o modalitate rapidă și ușoară de a transmite viral ideea tuturor care au un cont de Twitter și vor să facă un pic de mișcare și să găseasca plicul”, mai spune acesta.

Pentru a putea participa in campanie trebuie, in primul rand, sa ai un cont de Twitter, sa urmaresti indiciile postate de @BanicuSuflet despre locul unde au fost ascunsi banii si sa mergi sa-i cauti :-). Odata ce ai gasit plicul cu bani, va trebui sa donezi jumatate din ei cuiva care are nevoie si cealalta jumatate sa o pastrezi. Rugamintea initiatorului campaniei este sa atasezi o poza pe Twitter folosind hashtag-ul #banicusuflet in momentul cand oferi banii cuiva!

Cine doreste sa se implice in campanie, prin sacrificarea unei anumite sume din propriul salariu, sau vrea sa implementeze aceasta idee in orasul lor, trebuie sa trimita un email pe adresa [email protected] pentru mai multe detalii.

Campania initiala a pornit de la un milionar american care imparte bani in San Francisco, ascunzandu-i in anumite locatii si folosindu-se de contul de twitter @HiddenCash plaseaza indicii unde sunt ascunsi.

One thought on “Un clujean imparte #BaniCuSuflet prin Cluj si se foloseste de Twitter pentru a plasa indicii unde sunt ascunsi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.