Bărbatul de 43 ani găsit mort pe malul lacului Beliș-Fântânele era salvamontist

Trupul neînsuflețit al bărbatului de 43 de ani găsit pe malul laculului Beliș-Fântânelele era un salvamontist.

Cadavrul acestuia a fost găsit luni dimineață, în jurul orei 10:40, iar pentru localizarea acestuia, începând din data 31 iulie, au fost demarcate acțiuni de căutare, atât pe uscat cât și pe apă, de către efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj.

Salvamontiștii clujeni au informat că e vorba de colegul lor Aurelian Chira, fiind unul dintre primii voluntari ai „reînființatului” Salvamont Cluj. Era poreclit „Rică” și timp de aproximativ 20 de ani s-a „identificat” cu zona Belișului.

In memoriam Aurelian Chira. A fost unul dintre primii voluntari ai reînființatului Salvamont Cluj de la finele anilor 90 și, cu singuranță, salvamontistul care a slujit cei mai mulți ani în baza Beliș. Aurelian Chira, cunoscut de toată suflarea muntelui drept Rică, a fost, timp de aproape două decenii, voluntarul care s-a identificat cu Belișul. Alpinist și speolg, un salvator montan desăvârșit, Rică ne-a părăsit la 53 de ani. Adio, prieten drag!„, au transmis salvamontișii clujeni.

Potrivit IPJ Cluj, verificările continua în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul acestuia, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.