Baschet feminin: „U” Cluj spune adio Cupei României, după o „dublă” înfrângere cu nou-promovata Phoenix Constanţa!

Aventura în Cupa României a celei mai titrate secţii din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, cea de baschet feminin, s-a încheiat după primul tur, elevele pregătite de Carmin Popa au fost învinse şi în returul disputat sâmbătă, 29 septembrie, în deplasare la malul mării, de formaţia CS Phoenix Constanţa.

Dacă în primul joc constănţencele s-au impus la o diferenţă de doar 4 puncte în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, scor 73-77 (11-20, 21-11, 19-25, 22-21), nici la meciul retur „studentele” nu au reuşit să învingă gruparea din Constanţa, pierzând cu o diferenţă categorică de 8 puncte, scor 67-59 (19-12 / 12-12 / 19-23 / 17-12).

Phoenix a dominat returul cu „U” Cluj şi s-a aflat în avantaj pe tabelă de la început până la final, clujencele nefiind capabile să preia conducerea pe toată durata partidei. Scorul la pauza mare a fost de 31-24 în favoarea constănţencelor, însă alb-negrele au avut un sfert al treilea mai bun, reuşind să se apropie la trei puncte în spatele adversarelor, dar nu au avut sorţi de izbândă să întoarcă soarta jocului, astfel că Phoenix este cea care se califică n turul secund al Cupei României, în timp ce Universităţii Cluj nu-i rămâne decât să se concentreze pe campionat.

Cea mai bună marcatoare din tabară Universităţii Cluj a fost Arlesia Norrell Morse, cu 27 de puncte înscrise, urmată de Rishonda Janell Napier (12 puncte), Irina Mihaela Părău (8 pct.), Boţ (4), Orban (3), Irimieş (3) şi Cenean (2).

Foto: Marius Jucan / u-cluj.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.