Caz şocant la o biserică din Mărăşti – Un preot se crede în sfânta Biserică ca pe propria moşie şi îşi tratează enoriaşii cu aroganţă şi lipsă de respect – „Eu aici fac ce vreau”

Un caz realmente şocant a fost relatat de un clujean pe pagina sa personală de Facebook referitor la atitudinea ostilă şi lipsită de respect a preotului de la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din „Groapă”, de lângă EXPO Transilvania.

Bărbatul a intrat în Biserica Sfântul Arhanghel Mihail cu lumânările de cununie şi le-a aşezat pe masa de oficiere, lângă Sfânta Scriptură, moment în care preotul s-a repezit la acesta şi i-a strigat să nu le pună pe Sfânta Scriptură pentru a nu o murdări, deşi erau puse lângă ea.

Conform relatării clujeanului, preotul a zbierat în permanenţă la el şi chiar l-a împins, iar în momentul când bărbatul l-a întrebat de ce îşi permită să îl împingă, replica slujitorului Domnului a fost de o aroganţă ieşită din comun: „Eu aici fac ce vreau” şi i-a cerut să iasă afară enoriaşului.

La final, preotul Liviu Cosma, căci despre el vorbim, a venit şi l-a îmbrăţişat, spunând: „trebuie sa colaborăm și să trecem peste incident”.

Iată relatarea clujeanului:

„Azi la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Mărăști, groapa

Intru in biserica cu lumânările de cununie ale mirilor pe care ii reprezint, spun ” Buna ziua ” la care mi se răspunde de către cei doi băieți care canta la oficierea slujbei. Dau sa pun lumânările pe masa de oficiere langa Sfânta Scriptura.

Apare preotul , efectiv zbierând la mine:

Preot: Nu puneti lumânările acolo!!!
Eu : îmi cer scuze dar unde sa le pun?
Preot: uită-te și tu! Nu vezi? Nu le pui pe Sfânta Scriptură sa o murdărești!!
Eu: dar le-am pus langa… (Și le mut pe niște scaune)

Preotul a ajuns langa mine și efectiv mă împinge ! Avea loc berechet sa treacă pe lângă mine!
Eu: de ce mă împingeți? Cum vă permiteți așa ceva ? Puteți vorbi frumos fara sa zbierați!

Preot: eu aici fac ce vreau!
Eu: serios? In biserica? In casa lui Dumnezeu?
Preot: ieși afară!
Eu: cum sa ies afara ? Cum mă scoateți dvs. afară ? Nu ies!
Preot: ieși afară!
In acest moment intervine unul dintre cei doi băieți spunandu-mi : va rog sa nu faceți scandal!
Eu : eu fac scandal? Nu eu mi-am permis sa zbierați in biserica și să vorbesc urat!

Moment în care acea persoana care își spune preot vine spre mine și îmi spune : ” trebuie sa colaborăm și să trecem peste incident”

Mă îmbrățișează părintește și mă sărută simbolic în stânga și dreapta
.
„Piei șarpe!” mă gândeam eu…

Și acum morala:

Cum să îți facă plăcere să mergi la o slujbă la un asemenea om ? Cum sa îi asculți predica ? Cum să înveți din ceea ce spune ? Și din păcate sunt multi care se cred mai presus de ” Cel Sfânt ” . Ne iau de prosti , ne desconsidera, nu au pic de respect pentru semeni!”, a relatat clujeanul Rus Nicu.

One thought on “Caz şocant la o biserică din Mărăşti – Un preot se crede în sfânta Biserică ca pe propria moşie şi îşi tratează enoriaşii cu aroganţă şi lipsă de respect – „Eu aici fac ce vreau”

  1. Daaa, acest preot chiar face ce vrea! Ne-a scos din biserica pentru ca am scos cateva cuvinte, biserica fiind goala! Nici in casa Domnului nu poti sa-ti marturisesti pacatele cu voce sau sa te rogi ca esti scos afara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.