Caz şocant la o biserică din Mărăşti – Un preot se crede în sfânta Biserică ca pe propria moşie şi îşi tratează enoriaşii cu aroganţă şi lipsă de respect – „Eu aici fac ce vreau”

Un caz realmente şocant a fost relatat de un clujean pe pagina sa personală de Facebook referitor la atitudinea ostilă şi lipsită de respect a preotului de la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din „Groapă”, de lângă EXPO Transilvania.

Bărbatul a intrat în Biserica Sfântul Arhanghel Mihail cu lumânările de cununie şi le-a aşezat pe masa de oficiere, lângă Sfânta Scriptură, moment în care preotul s-a repezit la acesta şi i-a strigat să nu le pună pe Sfânta Scriptură pentru a nu o murdări, deşi erau puse lângă ea.

Conform relatării clujeanului, preotul a zbierat în permanenţă la el şi chiar l-a împins, iar în momentul când bărbatul l-a întrebat de ce îşi permită să îl împingă, replica slujitorului Domnului a fost de o aroganţă ieşită din comun: „Eu aici fac ce vreau” şi i-a cerut să iasă afară enoriaşului.

La final, preotul Liviu Cosma, căci despre el vorbim, a venit şi l-a îmbrăţişat, spunând: „trebuie sa colaborăm și să trecem peste incident”.

Iată relatarea clujeanului:

„Azi la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Mărăști, groapa

Intru in biserica cu lumânările de cununie ale mirilor pe care ii reprezint, spun ” Buna ziua ” la care mi se răspunde de către cei doi băieți care canta la oficierea slujbei. Dau sa pun lumânările pe masa de oficiere langa Sfânta Scriptura.

Apare preotul , efectiv zbierând la mine:

Preot: Nu puneti lumânările acolo!!!
Eu : îmi cer scuze dar unde sa le pun?
Preot: uită-te și tu! Nu vezi? Nu le pui pe Sfânta Scriptură sa o murdărești!!
Eu: dar le-am pus langa… (Și le mut pe niște scaune)

Preotul a ajuns langa mine și efectiv mă împinge ! Avea loc berechet sa treacă pe lângă mine!
Eu: de ce mă împingeți? Cum vă permiteți așa ceva ? Puteți vorbi frumos fara sa zbierați!

Preot: eu aici fac ce vreau!
Eu: serios? In biserica? In casa lui Dumnezeu?
Preot: ieși afară!
Eu: cum sa ies afara ? Cum mă scoateți dvs. afară ? Nu ies!
Preot: ieși afară!
In acest moment intervine unul dintre cei doi băieți spunandu-mi : va rog sa nu faceți scandal!
Eu : eu fac scandal? Nu eu mi-am permis sa zbierați in biserica și să vorbesc urat!

Moment în care acea persoana care își spune preot vine spre mine și îmi spune : ” trebuie sa colaborăm și să trecem peste incident”

Mă îmbrățișează părintește și mă sărută simbolic în stânga și dreapta
.
„Piei șarpe!” mă gândeam eu…

Și acum morala:

Cum să îți facă plăcere să mergi la o slujbă la un asemenea om ? Cum sa îi asculți predica ? Cum să înveți din ceea ce spune ? Și din păcate sunt multi care se cred mai presus de ” Cel Sfânt ” . Ne iau de prosti , ne desconsidera, nu au pic de respect pentru semeni!”, a relatat clujeanul Rus Nicu.

One thought on “Caz şocant la o biserică din Mărăşti – Un preot se crede în sfânta Biserică ca pe propria moşie şi îşi tratează enoriaşii cu aroganţă şi lipsă de respect – „Eu aici fac ce vreau”

  1. Daaa, acest preot chiar face ce vrea! Ne-a scos din biserica pentru ca am scos cateva cuvinte, biserica fiind goala! Nici in casa Domnului nu poti sa-ti marturisesti pacatele cu voce sau sa te rogi ca esti scos afara!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.