Baschetbalistele României joacă sâmbătă în Sala Polivalentă din Cluj pentru victimele din clubul Colectiv

Naționala de baschet feminin a României debutează în campania de calificare la Campionatul European din 2017, iar tricolorele întâlnesc sâmbătă, 21 noiembrie, la Cluj-Napoca selecționata similară a Bosniei-Hertegovina.

nationala baschet feminin romania la sala polivalenta cluj

Federația Română de baschet își dorește un record de audiență pentru un meci de baschet feminin în România și să umple cele 7500 locuri ale Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Toate încasările vor fi donate celor aflați în suferință în urma tragediei din clubul Colectiv!

Biletele costă doar 10 lei și se pot procura de la casele de bilete ale Sălii Polivalente sau de pe site-ul polivalentacluj.ro.

Toate vedetele echipei au spus DA acestei convocări speciale, naționala urmând a avea în echipă jucătoare din Germania, Franța, Italia și Spania, cele mai puternice campionate din lume. Un oraș care trăiește pentru baschet, Clujul are șansa după foarte mulți ani să organizeze un meci de un asemenea nivel în baschetul feminin.

Clujence la origine, Florina Pașcalău (San Martino – Italia) și Gabriela Mărginean (Salamanca – Spania) sunt singurele jucătoare din România care au fost vreodată legitimate în WNBA, liga-nord americană de baschet feminin. Cele două vedete sunt încântate că au in sfarsit șansa să joace în premieră în orașul natal în tricoul primei-reprezentative. Jucătoarele speră să aibă parte de o atmosfera incendiară în sală contra Bosniei.

Interviu cu Florina Pașcalău

Interviu cu Gabriela Mărginean

România face parte din grupa H a preliminarilor pentru Campionatul European din 2017, alături de Bosnia, Turcia și Israel. Conform criteriilor de calificare, ocupantele primei pozitii in fiecare dintre cele noua grupe de calificare, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile doi, vor obtine biletele pentru Eurobasket Women 2017. Romania a participat in vara la Campionatul European, eveniment pe care l-a si organizat impreuna cu Ungaria. Tricolorele sunt antrenate de sarbul Miroslav Popov, un fin cunoscător al baschetului ex-iugoslav.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.