Liber la închiriat biciclete la Cluj! Lansarea oficială a rețelei de stații self service a proiectului „Bike Sharing”

Marți, 17 noiembrie, s-a lansat oficial proiectul „bike sharing”, iar cu această ocazie Primăria Cluj-Napoca a organizat, în zona Sălii Sporturilor „Horia Demian”, un marș de promovare și încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc alternativ de transport, în vederea imbunătățirii mobilității urbane în zona metropolitană Cluj.

proiect bike sharing cluj

Valoarea totală a proiectului „Rețea de stații self-service de închiriere biciclete” este de 14.422.085,74 lei, din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă.

„De azi înainte, îi invităm pe clujeni să folosească bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare prin municipiu, fie pentru a merge la locul de muncă, fie pentru a petrece timpul printr-o plimbare cu bicicleta. Punem acum la dispoziție primele 470 de biciclete, care pot fi închiriate gratuit, cu scopul de a încuraja transportul alternativ cu acest mijloc ecologic, pentru că suntem un oraș în care sunt foarte multe mașini. Pe zonele dedicate de transport în comun din oraș vor putea fi folosite și bicicletele, astfel încât traseele vor fi mult mai sigure”, a precizat primarul Emil Boc.

Proiectului european „Rețea de stații self-service de închiriere de biciclete” presupune realizarea a 50 de stații de închiriere, dintre care 42 de stații în municipiul Cluj Napoca, 4 stații în comuna Florești și 3 stații în comuna Apahida. De asemenea, clujenii vor avea la dispoziție pentru deplasare 540 biciclete.

În prezent, la Cluj-Napoca, din cele 42 de stații sunt funcționale 29 și au fost livrate 470 de biciclete. În perioada următoare vor fi date în folosință restul stațiilor și bicicletelor în vederea închirierii.

Bicicletele vor putea fi inchiriate pe baza de carduri. Clujenii care doresc sa intre in posesia acestor carduri, se vor prezenta la Centrul de Informare pentru Cetateni sau la primariile de cartier, iar eliberarea acestora se face pe baza cartii de identitate.

Regulamentul de utilizare a serviciului de inchiriere a bicicletei in regim self-service a fost stabilit prin Hotararea de Consiliu Local nr. 379/2015.

Mai multe detalii despre proiect și regulamentul oficial pot fi găsite pe site-ul clujbike.eu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.