BattleLab Robotica 2014 – cea mai mare competitie de sumo de roboti din Transilvania

Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, in colaborare cu organizatia studenteasca BEST, te invita in data de 12 aprilie 2014 la cea de-a 4-a editie a competitiei BattleLab Robotica.

battlelab robotica

Evenimentul va avea loc sambata, 12 aprilie, in incinta Universitatii Tehnice, pe strada Baritiu, nr. 26, in amfiteatrul P03 de la ora 10:30.

Competitia consta in implementarea de roboti sumo autonomi, capabili sa identifice si sa elimine de pe suprafata de joc robotul advers in competitii de tip „1 vs 1”.

În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 15 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Echipele sunt formate din maximum 4 studenţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii respectă prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Echipele cu cele mai bune performanțe vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Internationale de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Evenimentul BattleLab Robotica 2014 este susțínut de companiile partenere: BOSCH, msg systems Romania, Skobbler, Wenglor și sponsorii: EVOcomputers, Frequentis, Hama, Microchip, RoboFun, Madd Electronics Group.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.