Blues autentic la ediția a 3-a de Cluj Blues Fest! Sir Waldo Weathers și Harriet Lewis au ridicat sala în picioare! FOTO/VIDEO

Dacă ar fi să ne punem întrebarea, există fani ai blues-ului în Cluj-Napoca, răspunsul ar fi unul afirmativ. EXISTĂ! Nu mulți, dar există o mică comunitate de bluesmani în orașul de pe Someș. Câteva sute de fani ai acestui frumos gen muzical au luat parte în acest sfârșit de săptămână, timp de două zile, 6-7 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților, la ediția a 3-a a Festivalului Internațional Cluj Blues Fest.

Cluj Blues Fest 2016
Harriet Lewis

După două ediții desfășurate în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, festivalul a crescut frumos atât prin calitatea muzicală cât și la capitolul organizare, iar ediția de anul acesta a avut loc într-o locație mult mai mare și cu o acustică mai bună: sala „Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților.

Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group
Florin Giuglea Group

Trebuie să remarcăm că nu au fost mulți spectatori prezenți, aproximativ 1000 în cele două zile, dar cei care au luat parte la acest eveniment au avut ocazia să rămână cu o amintire frumoasă și să vadă live un concert de blues autentic și pur, care i-a avut ca invitați, în prima seară, pe Călin Cyfer Trio din România și Sir Waldo Weathers & Funk Circus Band din America. Acesția au oferit momente spectaculoase și demonstrații excepționale de virtuozitate la chitară, tobe, clape sau saxofon. Artiștii au interacționat cu publicul în repetate rânduri și chiar l-a invitat la dans, fiind recompensați cu aplauze furtunoase.

Sir Waldo Weathers & Funk Circus
Sir Waldo Weathers & Funk Circus

Ziua a doua de Cluj Blues Fest a fost deschisă vineri seara de trupa românească Florin Giuglea Group, care a fost urmată de americanca Harriet Lewis și bandul ei de origine germană Gregor Hilden Band.

Călin Cyfer Trio
Călin Cyfer Trio

În pauzele dintre concerte, spectatorii au putut sta la o șuetă în holul Casei de Cultură a Studenților, alături de un vin bun, un suc, o apă sau o bere.

Atât bluesman-ul Sir Waldo Weathers, fost component al trupei legendarului James Brown, creatorul genului muzical Funk, cât și artista de origine americană Harriet Lewis, au ridicat, literalmente, sala în picioare în cele două zile de show și au oferit spectatorilor un concert incendiar și plin de emoție, interpretând atât piese antrenante, cât și melodii liniștite și relaxante.

Impresionată de public și de felul cum a fost primită la Cluj, Harriet Lewis a izbucnic în lacrimi la finalul concertului de vineri seara, dar a avut puterea să mai revină încă o dată pe scenă pentru un bis și să încheie festivalul așa cum se cuvine, aceasta fiind răsplătită de public, în picioare, cu un val de aplauze. Toți artiștii invitați la această ediție au participat la un jam session în fiecare seară în Charlie Pub din Piața Muzeului.

Mai multe fotografii din cele două zile de Cluj Blues Fest 2016 puteți găsi, într-un album dedicat, pe pagina de facebook eClujeanul.

VIDEO

Călin Cyfer Trio

Sir Waldo Weathers & Funk Circus

Florin Giuglea Group

Harriet Lewis și Gregor Hilden Band

Ne vedem anul viitor la Cluj Blues Fest, ediția a 4-a!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.