Biblioteca Judeţeana „Octavian Goga” – cea mai bună bibliotecă din ţară!

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” a primit recent premiul pentru „Cea mai bună bibliotecă”, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar” 2014, eveniment organizat de Headsome Communication şi Asociaţia Editorilor din Romania (AER), cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

biblioteca judeteana octavian goga - cea mai buna biblioteca din romania

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Aula Bibliotecii Naţionale a României şi a fost prezentată de jurnalista Irina Păcurariu. În competiţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 700 de proiecte din 120 de instituţii din industria cărţii: tipografii, librării, biblioteci, precum şi scriitori, traducători şi ilustratori de carte.

Juriul condus de Mircea Martin, critic şi teoretician literar, a acordat 25 de trofee, 5 menţiuni şi 3 premii speciale.

Trofeul „Cea mai bună bibliotecă” a revenit Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca şi Bibliotecii comunale Şirna din judeţul Prahova.

„Acest premiu ne onorează şi vine ca o recunoaştere firească a eforturilor întreprinse de echipa managerială împreună cu întreg colectivul Bibliotecii Judeţene ‘Octavian Goga’ Cluj, eforturi care au vizat organizarea a numeroase evenimente culturale şi proiecte extrem de importante care au adus satisfacţii atât publicului cititor cât şi bibliotecarilor. Colectivul bibliotecii poate fi mulţumit de aprecierea muncii depuse şi de recunoaşterea înaltei calităţi a serviciilor pe care le oferă iar clujenii se pot mândri că au cea mai bună bibliotecă publică din ţar”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

În acelaşi timp, spre Cluj au mai venit încă două premii: „Cea mai bună carte pentru copii şi tineret” – Florin Bican, Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc (Ed. Arthur) şi premiul special al juriului: Mihai Goţiu, Afacerea Roşia Montană (Ed.Tact).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.