Centrul Cultural German Cluj-Napoca aniversează 20 de ani

Centrul Cultural German Cluj-Napoca împlinește 20 de ani de activitate, iar jubileul va fi sărbătorit în perioada 21 – 23 mai printr-o serie de evenimente și în prezența a numeroși invitați.

Acum exact 20 de ani a fost înființată Societatea Culturală Româno-Germană și odată cu aceasta au fost puse bazele Centrului Cultural German. 20 de ani în care schimbul cultural germano-român a evoluat, în care mii de cursanţi au învățat limba germană și pe parcursul cărora s-au creat nenumărate noi legă20 ani centrul cultural germanturi.

„Centrul Cultural German Cluj-Napoca s-a instituit drept un mediator între Germania și România. Această evoluţie pozitivă şi constantă a fost posibilă cu susținerea semnificativă a partenerilor noștri structurali, Goethe-Institut și Ambasada Germaniei la București şi cu sprijinul permanent al Universităţii Babeș-Bolyai şi al Primăriei Cluj-Napoca. Ne bucurăm să fim parteneri de nădejde într-o rețea amplă de instituții de cultură și învățământ din Germania și România. Drept exemplu stă o paletă variată de parteneriate cu instituții începând de la Fabrica de Pensule până la diverse Universități”, declară Fabian Mühlthaler, Directorul Centrului Cultural German Cluj-Napoca.

Astăzi Centrul Cultural German este una dintre cele mai semnificative instituții de cultură de pe scena clujeană și totodată un important centru de cursuri certificate de limba germană și de examinare.

Un alt moment semnificativ din evoluția Centrului Cultural German Cluj-Napoca este obținerea titlului de „Goethe-Zentrum”, care va avea loc oficial în cadrul festivităților jubilare. Această distincție este acordată instituțiilor de cultură germane din străinătate, care fac parte din rețeaua Goethe-Institut și se implică pe plan cultural și în predarea limbii germane după standardele impuse de acesta. În calitate de partener de cooperare al Goethe-Institut, Centrul Cultural German Cluj-Napoca asigură și pe viitor menținerea standardelor ridicate atât în sectorul cultural, cât și în ceea ce privește cursurile de limbă și biblioteca.

Cu acest dublu prilej de sărbătoare, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, alături de partenerii săi, a pregătit un program festiv deosebit. Vor răsuna acorduri de jazz, de muzică clasică și de club, iar muzicieni germani și români își vor da întâlnire pe aceeași scenă. Dealul Cetățuia va fi readus la viață printr-o instalație spectaculoasă de sunet a artistului Frank Schulte din Köln, elaborată alături de studenți clujeni. Personalități de rang înalt vor discuta despre particularitățile politicii culturale germane, va fi lansat un nou volum de benzi desenate al tinerilor artiști clujeni, iar la Ziua Porților Deschise vom pofti publicul în culisele activității noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.