Biserică din Sălaj dotata cu aparatura hight-tech: cădelniţă electronică si altar cu telecomandă

Un preot ortodox din judeţul Sălaj a decis să apeleze la tehnologia moderna pentru a-i proteja pe enoriaşi de fumul toxic al cădelniţei, dar şi pentru a salva picturile din biserică, potrivit citynews.ro.

biserica high tech salaj, jibou

Preotul Dan Drăgan, care slujeşte la biserica din Jibou, judeţul Sălaj, foloseste produse moderne pentru a transforma lăcaşul lui de cult intr-un adevarat . În afară de cădelniţa electronică, biserica a fost dotată cu încălzire prin pardoseală, iar pe viitor preotul vrea ca uşile altarului să se deschidă cu telecomanda.

„Are aici un lăcaş unde se pune tămâia, are un comutator, se apasă pe un buton şi se aprinde un led, semn că funcţionează cădelniţa. Apoi se aprinde o rezistenţă şi punem bobiţă de tămâie. Ajunge numai tămâia”, explică preotul Dan Drăgan pentru sursa citata.

Preotul este pasionat de electronică si slujeşte de zece ani la biserica din Jibou. Cădelniţa electronică este o invenţie proprie, aceasta fiind făcută prin imbinarea mai multor componente de la o maşinuţă cu telecomandă, cu ajutorul unui sistem care evaporă doar tămâia.

Planurile sale de a moderniza biserica nu se opresc aici, preotul dorind să instaleze cât de curând un sistem cu telecomandă pentru deschiderea uşilor de la altar.

foto sursa: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.