Biserica Pogorarea „Sf. Duh” ii exaspereaza pe clujenii din Grigorescu, dupa ce astazi a tras clopotele timp de o jumatate de ora, ziua in amiaza mare, fara a fi sarbatoare religioasa – EXCLUSIV

Clujenii care locuiesc pe strada Fantanele din cartierul Grigorescu au ajuns la capatul rabdarilor in privinta zgomotul produs de clopotele Bisericii Pogorarea „Sf. Duh”.

biserica pogorarea sf duh grigo

Un nou episod incredibil ne-a fost relatat in cursul zilei de astazi de mai multi clujeni care locuiesc aproape de lacasul de cult condus de preotul Petru Varga din cartierul Grigorescu. Desi nu este o sarbatoare religioasa importanta, reprezentantii Bisericii Pogorarea „Sf. Duh” au tras clopotele, fara oprire, timp de o jumatate de ora, de la ora 14:30 la 15:00, spre exasperarea locuitorilor din zona si a celor care lucreaza in apropiere. O mamica care locuieste intr-un bloc din proximitatea bisericii s-a plans ca bebelusul sau a devenit agitat din cauza zgomotului infernal produs de clopote.

„De ce trebuie trase clopotele o jumatate de ora, in amiaza mare, fara a fi o sarbatoare religioasa importanta, suntem totusi la oras, nu la sat?”, se intreaba, ironic, un locuitor din zona.

„Numai la sate se mai trag clopotele in miezul zilei, dar macar acolo se trag duminica, nu in timpul saptamanii si intr-o zi de marti. Traim cumva in Evul Mediu?”, ne-a mai scris acesta.

eClujeanul.ro a aflat ca Biserica ar fi tras clopotele timp de o jumatate de ora pentru a marca aniversarea a 150 de ani de la fondarea Casei Regale, ziua de 10 mai fiind declarata sărbătoare națională, potrivit legii nr. 103/2015, publicată în Monitorul Oficial din 18 mai 2015. Din 1866 și până la momentul abdicării regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Națională a României și se sărbătorea cu mult fast.

Nu este primul incident de acest gen care ne-a fost relatat de cei care locuiesc in cartierul Grigorescu, Biserica Pogorarea „Sf. Duh” fiind recunoscuta pentru astfel de momente. Locuitorii din zona deranjati de zgomotul mult prea mare au facut zeci de sesizari in acest sens la Primaria Cluj-Napoca, dar fara succes insa, clopotele continua sa bata in fiecare zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.