Bloggerul Adrian Hădean își lansează o asociație non-profit de educație gastronomică

Bloggerul clujean Adrian Hădean, fost jurat al concursului MasterChef România, anunță pe blogul personal lansarea unei asociații non-profit al cărui scop este educația gastronomică și promovarea gastronomiei românești atât în țară cât și în străinătate.

adi hadean„Asociația Adi Hădean” se va adresa tinerilor cu talent și pasiune, dar care nu au posibilități financiare de a-și urma visul de a urma o carieră în gastronomie și de a deveni bucătari profesioniști.

„Ideea a venit ca urmare a numărului mare de mesaje pe care le primesc de la tineri care termină liceul, vor să devină bucătari și nu știu cum să procedeze. Unii dintre ei au bani, unii nu. Pe cei care au bani pot să-i îndrum conform dorințelor și bugetului lor (sunt multe școli, și la noi, și în străinătate), pe cei fără bani pot acum să-i ajut altfel. Sigur, nu pe toți, dar un început bun e să ofer șansa școlarizării unui număr de zece tineri din București și zece din Cluj (deocamdată), pe parcursul unui an, cu practica în restaurante pe care le cunosc și pentru care pot să garantez. Consider că un an de școală temeinică îmbinată cu practica bine structurată poate să ofere o bază pe care să stai la începutul unei cariere în bucătărie. E un minim care să mă facă să sper că în fiecare an, România va beneficia de 20 de noi bucătari deschiși la minte, isteți, orientați către ingredient și către experiment, aceste două lucruri fiind esențiale pentru dezvoltarea generală, pe lângă tehnică și seriozitate, lucruri esențiale pentru dezvoltarea personală”, scrie Adi Hădean.

Apariția asociației se datorează atenției de care Hădean se bucură de câțiva ani și „înseamnă șansa de a da ceva înapoi societății”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.