BNR lansează o monedă de aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la construirea Catedralei Sf. Iosif. Ce pret va avea

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic, incepand de luni, 7 decembrie 2015, o moneda din aur dedicata implinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucuresti.

BNR

Potrivit unui comunicat al BNR remis AGERPRES, moneda are valoare nominala de 200 lei, este din aur cu titlul 999‰, forma rotunda, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame si cantul neted.

„Aversul monedei reda imaginea Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominala „200 Lei”, stema Romaniei si anul de emisiune „2015”. Reversul monedei prezinta o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „CATEDRALA SF. IOSIF – BUCURESTI” si anul punerii pietrei de temelie „1875”,se mentioneaza in comunicatul BNR.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 3.400 lei bucata.

BNR precizeaza ca monedele din aur dedicate implinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.