BNR pune în circulaţie o monedă din aur dedicată lui George Bariţiu!

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, începând cu data de 10 septembrie 2012, o monedă din aur dedicată aniversării a 200 de ani de la naşterea lui George Bariţiu, potrivit unui comunicat de presă, remis, vineri, citat de AGERPRES.

Valoarea monedei este de 100 de lei, având formă rotundă şi margine zimţată.

„Aversul monedei va fi format din titlurile unor publicaţii editate de George Bariţiu; inscripţia în arc de cerc Romania, iar valoarea nominală va fi de 100 Lei, anul de emisiune 2012, amplasat de o parte şi de alta a stemei României. Reversul este reprezentat de portretul lui George Bariţiu, anii între care a trăit ‘1812’, ‘1893’ şi inscripţia în arc de cerc ‘George Baritiu’. Monedele din aur sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central”, potrivit comunicatului BNR.

Tirajul va fi de 250 monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 1.900 lei/bucată.

Monedele din aur dedicate aniversării a 200 de ani de la naşterea lui George Bariţiu au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.