Mulţi fumători preferă să cumpere ţigări contrafăcute ori de câte ori au ocazia. Fiind mult mai ieftine, consumatorii îşi permit, astfel, să îşi întreţină un viciu ce devine din ce în ce mai „luxos” pe zi ce trece. Însă, problema pe care nu şi-o pune majoritatea este că aceste ţigări, pe lângă gudron, nicotină şi monoxid de carbon pot conţine adevărate surse de microbi şi boli.
Conform Daily Mail, britanicii au efectuat studii cu privire la conţinutul ţigaretelor obţinute în urma unei investigaţii printre vânzătorii ambulanţi. Aceştia au constatat că majoritatea erau contrafăcute. Însă, nu aceasta a fost problema. Pe lângă gudron, nicotină şi monoxid de carbon, ţigările mai aveau în compoziţia lor fecale umane, insecte moarte, mucegai şi azbest. Probabil, erau realizate din mucurile ţigărilor aruncate pe stradă.
Gudronul şi monoxidul de carbon nu mai reprezintă un motiv mare de îngrijorare dacă este să ţinem cont de celelalte elemente din compoziţia ţigărilor contrafăcute. Elemente ce pot conduce la diverse afecţiuni foarte grave.