Boc, nemulțumit de fondul clasei: „Este jenant ca în mileniul al treilea să mai ceri fondul clasei pentru hârtie igienică și săpun”

Fondul clasei naște din nou controverse la Cluj-Napoca, iar primarul Emil Boc se declară nemulțumit că școlile încasează fondul clasei pentru hârtie igienică și săpun.

Edilul anunță controale în școlile clujene referitor la acest fond al clasei.

„E o chestiune de bun simț ca în secolul XXI în Cluj-Napoca să numai mai ceri părinților bani să cumperi cretă, hârtie șervețele. Nu e normal. La fiecare școală am prevăzut în buget toți banii pe care ni i-au cerut pentru cheltuieli materiale. Nu știu de ce se adună fondul clasei, așa a rămas de pe vremea comunismului, că așa trebuie. Dar eu nu mai înțeleg asta și este jenant ca aceste lucruri să se mai întâmple

Voi solicita prin reprezentanții Primăriei și ai Consiliului local în consiliile de administrație ale școlilor să se facă această verificare și dacă vom constata că aceste lucruri există vom merge până la propuneri de destituire a conducerilor școlilor. Nu e normal să accepți aceste lucruri”, a spus Emil Boc în emisiunea online ZIUA LIVE.

Primarul a anunțat că va propune ca curțile școlilor să rămână deschise după amiază și în weekend pentru a face sport copiii.

„La fel voi merge cu propunere de destituire a directorilor școlilor dacă nu vor lăsa curțile școlilor deschise pentru a face copiii sport după masa și în weekend. Nu e normal să găsești lacăt pe curți când noi avem cea mai înaltă rată de obezitate la adolescenți din UE„, a mai precizat edilul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.