Bogdan Lobonţ intră mai repede „în pâine” la „U” Cluj şi va sta pe bancă la meciul din această seară cu Chindia Târgovişte!

Noul antrenor al Universităţii Cluj, Bogdan Lobonţ, îşi va face debutul chiar din această seară, de la ora 19.30, pe Cluj Arena, în ultima partidă din acest an, derby-ul cu una dintre principalele candidate la promovare, Chindia Târgovişte. 

În vârstă de 40 de ani, „Pisica” s-a înțeles cu Universitatea Cluj la începutul lunii noiembrie şi urma să ocupe funcţia de antrenor de la 1 ianuarie 2019, dar va debuta mai repede.  

Lobonţ, aflat la prima experiență ca tehnician, a strâns 86 de selecții în tricoul primei reprezentative de fotbal a României, pentru care a bifat două turnee finale de Campionat European, EURO 2000, respectiv EURO 2008.

Pe lângă rolul de antrenor principal al primei echipe, noul antrenor al clubului universitar va superviza și activitatea Academiei de Copii și Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene.

„Lobby” și-a încheiat cariera de fotbalist în vara acestui an, în tricoul italienilor de la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de nouă ani, iar de-a lungul carierei a mai evoluat, pe rând, pentru Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București (în două rânduri) și AC Fiorentina.

Bogdan Lobonț și-a început cariera de fotbalist profesionist la Corvinul Hunedoara, după care a fost transferat la Rapid București. În 2000, Lobonț a plecat la Ajax Amsterdam pentru 3 milioane de euro. De-alungul carierei a mai evoluat la Dinamo București și Fiorentina, iar în 2010, AS Roma a plătit „câinilor” 800.000 de euro pentru transferul său.

Universitatea Cluj va primi vizita în această seară, de la ora 19.30, pe Cluj Arena, formaţiei Chindia Târgovişte, în etapa a 21-a a ligii secunde. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.