Brazi de Crăciun confiscaţi de poliţişti din mai multe zone din Cluj

La data de 20.12.2017, în intervalul orar 11:00 – 13:30, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au actionat împreună cu poliţişti locali din cadrul Poliției Locale, în zona P-ței Mihai Viteazu, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu pomi de Crăciun.

În acest context, au fost legitimate 9 persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare totală de 6.000 lei.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 18 pomi de Crăciun în valoare de 1.300 lei.

De asemenea, în timp ce efectuau serviciul de siguranță publică si patrulare împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, poliţiştii au depistat pe str. Bucureşti, un bărbat ce oferea spre vânzare 11 pomi de Crăciun, în loc neautorizat.

Acesta a fost sancţionat contraventional conform prevederilor legale în vigoare, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi.

Tot în zona Pieţei Mihai Viteazu au fost găsiţi abandonaţi 7 pomi de Crăciun, aceştia fiind ridicati în vederea predarii la Ocolul Silvic Cluj.

La data de 20.12.2017, în jurul orei 15:35, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, au depistat un bărbat de 36 ani, din comuna Măguri Răcatau, jud. Cluj, în timp ce comercializa brazi pe marginea străzii din localitatea Cara, fară a poseda acte de proveniență. Acesta a fost sancţionat contraventional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar 34 brazi au fost confiscaţi, aceștia fiind predați in custodia Ocolului Silvic Cluj, Cantonul Silvic Dezmir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.