BUCUREȘTI, 2020. Abuzul Poliției Române în vremuri de pandemie. Tânăr bătut pe stradă de un polițist pentru că a ieșit afară după 22:00 – VIDEO ȘOCANT

Doi tineri din București au fost pur și simplu luați la bătaie de polițiști pentru că au îndrăznit să iasă afară după ora 22:00, încălcând astfel măsura impusă de ordonanțele militare privind interzicerea circulațieipe străzi după ora 22:00.

Pe înregistrarea video realizată de un locatar al unui bloc din zonă se poate vedea cum unul dintre polițiști dă dovadă de un exces de zel și îi aplică o serie de lovituri în plină figură tânărului, fără ca acesta să opună rezistență sau să fie violent și nu s-a oprit nici când victima l-a întrebat „de ce dai mă în mine?”, continuând să îl lovească violent.

Polițistul agresiv a fost cu greu oprit de un coleg de-al său, după care a luat-o la fugă după un alt tânăr aflat în apropiere, iar apoi în zonă și-a făcut apariția un alt echipaj cu semnalele acustice și luminoase din care alți doi polițiști au tâșnit din mașină, moment în care s-a auzit: „Bă, băiatule știi că nu ai voie să ieși din casă, e ora 10 noaptea, care e urgența?”.

Cei doi tineri care au încălcat regulile de circulație pe timpul stării de urgență au fost amendați cu câte 10.200 de lei (două amenzi fiecare: 10.000 + 200).

Polițistul-agresor va fi cercetat de structura „Control intern” din cadrul Secției 9 de Poliție din București.

Comunicatul Secției 9 de Poliție din Capitală

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul că, în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevăzute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevăzute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acțiunat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”.

Reprezentanții Sindicatului Europol au trimis și ei un comunicat

Realitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale.

Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă.

Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini. Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză.

Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții. Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării.

Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…P.S.

Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.