Evenimentele majore ale anului 2019 la Cluj!

Municipiul Cluj-Napoca nu duce lipsă de evenimente importante nici în 2019, de la festivaluri de film, muzică, concerte sau evenimente sportive.

Iată o sinteză a celor mai importante:

Celebrul violonist André Rieu va susţine patru concerte la BT Arena din Cluj-Napoca, după ce cererea de bilete pentru primele trei concerte programate în zilele de 4, 5 și 6 aprilie a înregistrat un nou record în rândul evenimentelor concertistice din România. 

Solicitările permanente, mesajele și entuziasmul publicului l-au convins pe André Rieu, și pe membrii echipei sale, să facă toate demersurile necesare pentru a le onora și pentru a le răsplăti încrederea. Astfel, de pe 4 și până pe 7 aprilie, sărbătoarea bucuriei și a muzicii interpretate de celebrul violonist André Rieu și de muzicienii Johann Strauss Orchesta, va uni peste 25.000 de oameni și va răsuna în inima Transilvaniei. 

Regele valsului îi va încânta pe toți cei prezenți cu un spectacol excepțional cuprins în cadrul tunerului mondial 2019. 

Pentru prima oară pe o scenă din Transilvania, artistul vine la Cluj-Napoca pentru a promova noul său album, Raise Vibration. Pe data de 6 mai 2019, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca fanii vor asculta atât piesele noi ale artistului, dar și hituri precum: „Are You Gonna Go My Way”, „If You Can’t Say No”, „I Belong To You”, „Fly Away” și „American Woman”.

TIFF-ul a ajuns la majorat, iar organizatorii promit o ediţie aniversară memorabilă, cu filme bune şi invitaţi internaţionai de prestigiu.

Ediţia a 2-a a Sports Festival va oferi un meci de gală în anul Centenarului Universităţii Cluj cu o formaţie de top din Europa, iar pe lângă acest eveniment, organizatorii vor să includă şi un meci de tenis demonstrativ cu o componentă românească, iar în luna septembrie un meci sau meciuri de baschet în mini-turneu, în care obiectivul este de a aduce o echipă cel puţin de nivelul lui Panatinaikos (2018).

Artistul de origine britanică Tom Jones revine in Romania cu un show live magic! Pentru prima data la Cluj Napoca, Tom Jones va exalta publicul roman cu melodiile sale legendare – It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, I’ll never fall In Love Again si If I Only Knew. 

Tom Jones si cariera sa muzicala de peste cinci decenii au castigat sufletele iubitorilor de muzica si admiratia criticilor. Artistul s-a facut remarcat prin show-urile live desavarsite si cele peste 40 de albume inregistrate.

Organizatorii nu au anunţat încă niciun artist care va concerta pe scena ediţiei a şaptea de Jazz in the Park.

În 2019 Music Outdoor Experience (MOX) ajunge la ediția cu numărul 8, iar organizatorii îşi propun ca ediția aceasta să se remarce considerabil față de anii anteriori. MOX a ajuns un festival de referință pentru publicul care dorește să trăiască o experiență cu totul unică, ajungând ca în 2018 să fie sold out. Locaţia va fi aceeaşi, la Coada Lacului Drăgan, Valea Drăganului, Cluj, iar artiştii anunţaţi sunt, printre alţii, UTAH Jazz, Silent Strike, Quidbop, Cosmos Tone şi mulţi alţii.

Organizatorii au anunţat deja primii artişti care vor face show pe domeniul castelului Banffy din Bonţida. Florence + theMachine, 30 Seconds to Mars, BringMe The Horizon, WhileSheSleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, SofiTukker, Lemaitre, Mono, Tommy Cash, HandsomeFurs sau Viagra Boys, acestea sunt doar câteva dintre numele care vor electriza publicul la ediţia a 8-a.

Succesul fenomenul UNTOLD a vândut 30.000 de abonamente cu 8 luni înainte de startul ediţiei a 5-a, fără niciun artist anunţat.

Organizatorii îi vor aduce în toamna acestui an la Sala Polivalentă (BT Arena) pe THOMAS ANDERS & MODERN TALKING band, MILLI VANILLI, SABRINA, SILENT CIRCLE şi OTTAWAN.

  • 22 Octombrie 2019 – Concert susţinut de Sarah Brightman la Sala Polivalentă

Artista de origine britanică Sarah Brightman va concerta la Cluj-Napoca, la BT Arena, în cadrul turneul mondial „Hymn”, care poartă numele celui mai recent album lansat pe 9 noiembrie 2018.

Câteva evenimente tradiţionale la Cluj-Napoca nu şi-au anunţat încă data pentru desfăşurarea ediţiei de anul acesta, dar cel mai probabil vor avea loc tot în aceeaşi perioadă ca şi în anii precedenţi, şi anume: Zilele Clujului în luna mai, Zilele Culturale Maghiare în luna august, iar We Love Retro în luna octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.