Bucureștiul va candida pentru obținerea titlului de Capitală culturală europeană în 2021

bucuresti
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Bucureștiul va candida pentru obținerea titlului de „Capitală culturală europeană” în anul 2021, consilierii adoptând joi seară un proiect de hotărâre în acest sens.

Conform raportului de specialitate al proiectului, competiția națională pentru alegerea orașului ce va reprezenta România se deschide în 2015. Și-au anunțat deja intenția de a participa orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova și Arad.

Evenimentul „Capitala culturală europeană” este considerat de natură să schimbe cu totul viața unui oraș și să-i marcheze viitorul. Procesul de accedere la titlul de „Capitală culturală europeană” începe cu șase ani înainte și este în primul rând un proces de schimbare pentru oraș, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural și pentru cetățeni iar aceste schimbări au de obicei efecte pozitive durabile timp de mulți ani după ce Anul Capitalei culturale s-a încheiat, potrivit Primăriei Capitalei.

Studiile realizate cu privire la dezvoltarea orașelor care au fost Capitale culturale europene au concluzionat că printre beneficii se numără următoarele: creșterea turismului, în medie, cu 12% în anul respectiv, a venitului regional și a celui al orașului, relansarea imaginii orașului, refacerea infrastructurii culturale, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.