Bumbacul și sănătatea purtătorului

„Sănătatea înainte de toate!”, acesta ar trebui să fie sloganul oricărei persoane atunci când face alegeri în viață, nu contează despre ce domeniu ar fi vorba.

Același principiu ar trebui să ghideze omul și atunci când își alege articolele de vestimentație, iar din marea varietate de tesaturi textile calitative, bumbacul organic reprezintă nu numai garanția calității și a confortului, ci și a sănătății. 

Culturile de bumbac organic sunt cele care nu folosesc îngrășăminte, pesticide sau alte substanțe chimice toxice, ceea ce face ca bumbacul utilizat pentru realizarea articolelor de îmbrăcăminte să nu fie tratat cu substanțe chimice, deci să nu prezinte niciun pericol pentru sănătatea purtătorului. Numeroasele avantaje pe care le are bumbacul pentru om nu pot fi cuantificate, însă iată care sunt cele mai evidente beneficii pentru sănătatea umană. 

Înainte de toate, îmbrăcămintea din bumbac organic, de foarte înaltă calitate, este echivalentul unor alegeri sănătoase, fără risc de apariție a bolilor de piele sau alergiilor. Pentru că bumbacul organic nu este tratat cu substanțe chimice, persoanele care suferă de diverse alergii sau au o astfel de predispoziție la alergii sunt ferite de riscurile care pot apărea. Pe lângă menținerea la distanță a eventualelor alergii, bumbacul are un rol benefic și în evitarea infecțiilor. Acestea pot apărea în cazul utilizării unor materiale sintetice prin faptul că acestea nu absorb umezeala, iar pielea nu este uscată. 

Alegerea bumbacului ca material pentru confecționarea articolelor de îmbrăcăminte și a lenjeriei de pat sau de corp este o alegere preferată și de cei care fac alegeri ecologice, ținând astfel nu numai la propria sănătate, ci și la sănătatea mediului și a celor care lucrează în sistemul de producție. Producția de bumbac organic este una care nu utilizează substanțe chimice, prevenind în acest fel contaminarea apelor și riscurile pentru sănătatea lucrătorilor. 

Pentru producerea articolelor de bumbac organic sunt respectate standardele de siguranță cu o mai mare strictețe. Acest lucru are în vedere mai ales asigurarea unei calități înalte a produselor în vederea utilizării de către clienți pentru perioade cât mai mari de timp. Pentru că da, bumbacul organic este nu numai sănătos pentru sănătatea omului, ci și extrem de durabil, cu o mare rezistență în timp. 

Alegând articolele din bumbac organic, nu sunt reduse numai riscurile pentru sănătate, ci și cheltuielile inutile, deoarece nu intră în calcul cheltuielile legate de diverse afecțiuni care pot apărea ca urmare a utilizării articolelor sintetice (mai ales cele ce țin de alergii), iar durabilitatea articolelor din bumbac organic este foarte ridicată, acesta rezistând excelent trecerii timpului.

Sursa de imagine:
B.Forenius / Shutterstock.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.